Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski sejem u Lendavi

Datum objave: 11. lipnja 2018.

Međimurski sejem, drugu se godinu za redom održava u Lendavi, ovogodišnji, usred nepreglednih gorica Vinarijum – hramu lendavskih vina i špricera. Manifestacija koju organizira Hrvatsko kulturno društvo Pomurje promiče i čuva hrvatsku kulturnu baštinu, jezik, tradiciju i zanate. Nastao kao proizvod koji širi turističku ponudu samoga mjesta, no primarna mu je zadaća povezivanje Hrvata u pograničnom području što ovo društva radi kroz brojne aktivnosti.  Svojom značajnom ulogom, uključivanjem u programe i projekte u inozemstvu, kroz tamburašku i folklornu sekciju, nastupima aktivno promoviraju međimurski kraj, kulturu i običaje diljem svijeta.
Na ovogodišnjem je sajmu pripremljena odlična gastronomska ponuda, tradicionalni sajamski meni koji je uključivao kotlovinu, kobasice te langoše što je privuklo velik broj posjetitelja, a prigodna glazba uvela ih u razgledavanje sajamskog prostora gdje se moglo pronaći za svakog ponešto. Predstavljeni su autohtoni, domaći proizvodi, med, vino, kolači, bučino ulje, suveniri te pleteni proizvodi koji su mamili goste i uzvanike.
Ispred pokrovitelja sajma, Međimurske županije, manifestaciju je svojim dolaskom podržao pročelnik UO za gospodarske djelatnosti, Darko Radanović koji nije krio svoje zadovoljstvo viđenim, pohvalio veliki trud i angažman članica i članova Društva te još jednom istaknuo potporu koju ova zajednica ima u Međimurju. Županija će svojim aktivnostima dalje raditi i podržavati te samim time i učvršćivati pogranična prijateljstva, te se aktivno uključivati, kroz Turističku zajednicu, u programe koji slijede u budućnosti.
U ime Hrvatskog kulturnog društva Pomurje gostima se obratio predsjednik Đanino Kutnjak, koji je iskoristio priliku zahvaliti svima koji su doprinijeli da ovogodišnji Međimurski sejem bude još bolji, kvalitetniji i zanimljiviji svima koji su se ovoga vikenda našli na području Lendave. Uz već spomenute, ovogodišnji Sajam nije propustio ni gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak koji je svojim dolaskom još jednom potvrdio dobrosusjedske odnose u pograničnom području.
Spomenimo, da su kulturno umjetnički program svojim nastupima oplemenili Gaberski Mantraši, folklorni ansambl Hrvatskog kulturnog društva Pomurje Lendava te Tamburaški sastav Zrin, dok je dašak nekih starih vremena, svojim izložbenim primjercima automobila, traktora i motocikala predstavio Oldtimer klub Međimurje Čakovec.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1643" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content