Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Humanitarni spust „europskom amazonom“ za najmlađe

Datum objave: 9. lipnja 2018.

Savez udruga „Prvi korak“ prva je neprofitna organizacija u Republici Hrvatskoj kojoj je osnovna djelatnost usmjerena na odabir, izobrazbu, zapošljavanje, superviziju, financiranje i vođenje osobnih pomagača za djecu rane i predškolske dobi s teškoćama u razvoju u predškolskom sustavu te je prema tome Međimurska županija jedina koja osigurava pomagače djeci s teškoćama u razvoju i u predškolskom odgoju.
Prije tri godine skupina entuzijasta iz Saveza organizirala je dobrotvorni spust „Zaveslajmo zajedno za Prvi korak i za Dravu“, na kojem su se i ove godine, okupili mnogobrojni ljubitelji prirode, aktivnog odmora i humanitarci. Treću godinu zaredom, 130 veslača zaveslalo je dionicom koja predstavlja posljednji očuvani oblik biotopa nizinske meandrirajuće rijeke sa živim sprudovima i brojnim staništima dinamične europske rijeke – europske Amazone.
 
Osim promicanja aktivnog odmora u prirodi te promoviranje Drave kao turističkog potencijala Međimurske županije, svrha ovog događaja je promicanje svijesti o važnosti rane integracije i inkluzije djece s teškoćama u razvoju uz podršku pomagača već u predškolskom odgoju.
Predsjednica Saveza udruga „Prvi korak“ Čakovec Petra Kovačić, zahvalila je svim donatorima, prijateljima i sudionicima što su subotnji dan iskoristili za solidarnost i plemenitost ali pomoć potrebitima jer su osobni asistenti za djecu predškolskog uzrasta potrebni, a često puta roditelji ne mogu priuštiti osobnog asistenta. „Stoga veliko hvala Međimurskoj županiji, pojedinim općinama i gradovima te donatorima na financijskim sredstvima koja se prikupljaju, između ostalog, i u sinergiji boravka u prirodi, druženja i upoznavanja ljepota Međimurja“
Zaštitarsko-ekološka udruga „Senjar” dala je logističku potporu a Janja Škoda je istaknula kako je ovaj spust i druženje sudionika prilika da se građani osvijeste u čuvanju netaknute prirode i zaštiti starog toka rijeke Drave.
Spustu su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec i načelnik općine Donja Dubrava Marijan Varga koji su naglasili kako ovakvim događajima treba dati podršku, uz njihov dobrotvorni karakter te organizaciju u cilju promicanja svijesti o važnosti rane integracije i inkluzije djece s teškoćama u razvoju uz podršku pomagača već u predškolskom odgoju.
Pritom i ukazujemo na važnost očuvanja rijeke Drave,  značajne po svojoj biološkoj raznolikosti i turističkoj atraktivnosti“.
Organizator je za sudionike pripremio prigodnu okrjepu na pješčanom sprudu koju su omogućili
donatori i podupiratelji dobrotvornog spusta:  Međimurska županija, Zaštitarsko-ekološka udruga Senjar-ZeuS iz D. Dubrave, Paintball-rekreacijski centar Pozoj iz D. Dubrave, HGSS stanica Čakovec, Muraplast Kotoriba, Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije, Javna ustanova Međimurska priroda, R.I.P. računovodstvo i programiranje Čakovec, Arbenija metali Totovec, KIS  pića Donja Dubrava, Pivovara Lepi dečki Čakovec, Pekara Toni Čakovec, Mesnice Kiš Donji Kraljevec, Hotel GOLF Donji Vidovec, OPG Marinko Lisjak (Farma muškatljin) Donja Dubrava, Nautičko klub Labud Prelog, Rafting klub Koprivnica te Općina Sveti Martin na Muri.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1640" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content