Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U povodu Blagdana Sv.Vida svečano obilježeno 25.godine Općine Nedelišće

Datum objave: 8. lipnja 2018.

U povodu blagdana Sv.Vida, u velikoj dvorani NGC „Aton“, svečano je obilježen Dan općine Nedelišće i 25 godina njenog osnutka. U uvodu je predsjednik Općinskog vijeća Ljudevit Bošćak istaknuo kako je danas Nedelišće sredina koja se ravnomjerno razvija i, unatoč činjenici što je smještena između dva grada, obiluje bogatim društvenim životom za što su zaslužne brojne udruge, društva i zajednice.
Načelnik općine Nedelišće Darko Dania govorio je o radu u proteklih godinu dana istaknuvši brojne projekte koje se odvijaju na području svih naselja, a rezultat su kvalitetne suradnje sa Međimurskom županijom i povlačenju sredstava iz EU fondova. „Naši najveći kapitalni projekti, uz sve što radimo, ipak su gradnja cestovnih obilaznica i ulaganje u obrazovanje. Prema informacijama koje smo dobili u Hrvatskim cestama, tijek gradnje južne obilaznice kojim se rasterećuje promet kroz Nedelišće i Pušćine trebao bi biti završen do kraja 2020.godine. Unatoč dosadašnjim obećanjima, ako će to doista biti taj termin, spremni smo pričekati.
Pohvale dobrom radu vodstva Općine uputio je i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je čestitao pjevačkom zboru „Josip Vrhovski“ na velikom uspjehu na nedavno održanom međunarodnom natjecanju te istaknuo kako će Županija uvijek pomagati dobre projekte. „Nedelišće je naša najveća Općina i nema razvijenog Međimurja bez razvijenog Nedelišća. Zajedno financiramo kapitalne projekte na području Općine, podržavamo međunarodne manifestacije, a nakon završetka nekoliko kapitalnih projekata u obrazovanju do kraja godine, gradnja nove škole u Nedelišću postaje apsolutni prioritet. Čestitam svim mještanima Dan Općine a vodstvu na predanom i energičnom radu u stvaranju pretpostavki za bolju budućnost i kvalitetniji život“ – rekao je župan Posavec.   
U prigodnom govoru, izaslanica Predsjednika Vlade RH Sunčana Glavak obećala je suradnju i pomoć centralne vlasti u realizaciji velikih kapitalnih projekata na području Općine.
Tijekom svečane sjednice uručena su i plakete Općine koje su dobili Franjo Preložnjak, Ivan Ganzer, Dragutin Topolnjak i poduzeće „Poljo Posavec“.
Priznanja najsportašima ove su godine otišle u ruke karatistima Luciji Lesjak i Leonu Marciušu, odbojkašicama „Nedelišće Elting“ i odbojkašima „Međimurje centrometal“.
Dodijeljena su i priznanja za iznimne sportske rezultate koje su osvojili Diana Pintarić, Lovro Kovačić i Fabijan Farkaš dok je Marin Žnidarić dobio priznanje kao perspektivni sportaš.
Priznanja za iznimne rezultate učenika osvojili su učenica OŠ Macinec Ivana Jakovljev za rezultate iz medijske kulture, učenik 8.razreda OŠ Nedelišće Vilim Srnec koji je državni prvak iz tehničke kulture te robotičari udruge žena Pretetinec koje su predstavljale Lucija Branilović i Lucija Posedi.
U umjetničkom programu nastupili su klapa „Novi Marof“ dok su program vodili Aleksandra Ličanin i Dejan Buvač.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1637" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content