Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svjetsko ribolovno prvenstvo najveće u povijest, slijedeći mjesec u Međimurju!

Datum objave: 26. svibnja 2018.

Reprezentacije iz 20 zemalja svijeta biti će sudionici 20. Svjetskog ribolovnog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji veterana i 11. Svjetskog ribolovnog prvenstva u kategoriji invalida i Masters kategorije, koje će se održati 16. i 17. lipnja 2018. godine na Staroj Muri u Žabniku kod Svetog Martina na Muri, Staroj Muri kod Podturna i Ribnjaku Selnica.
Zoran Pfeifer, predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije istaknuo je „Do sada je prijavljeno 40 reprezentacija te je ovo prvi puta u povijest što je tako veliki broj potvrđenih sudionika, to je otprilike oko 360 natjecatelja na što smo izuzetno ponosni. Ovom prilikom ujedno zahvaljujem županu Posavcu i zamjeniku Josipu Grivcu, gradonačelniku Srpaku te načelnicima Vičeviću i Hajdaroviću na pomoći oko suorganizacije natjecanja“.
Dražen Srpak, gradonačelnik Grada Mursko Središće rekao je „ Počašćen sam što će se otvorenje održati u Murskom Središću te ćemo se svi zajedno potruditi da svaki od natjecatelja ponese odlične uspomene iz Murskog Središća, Međimurske županije i Općina koje su u organizaciju uključene. Ovo je ujedno i doprinos kontinentalnom turizmu gdje su svi kapaciteti popunjeni u vrijeme održavanja prvenstva“.
Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica napomenuo je kako je proteklog vikenda održana na ribnjaku u Selnici prva liga natjecanja te da su dojmovi odlični. „Uloženo je više od 100.000,00 u same staze, ali to se sve ostavlja budućim generacijama, želja mi je da kroz koju godinu ribnjak u Selnici biti športski i turistički Centar u Međimurju“.
Načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović rekao je „Drago mi je što je i Podturen uključen u ovaj projekt u koji smo uložili više od 80.000 kuna te sam siguran da će sve buduće generacije koristiti stazu i sve što je potrebno za natjecanja za koje sam siguran da će biti odlični“.
Župan Međimurske županije Matija Posavec objasnio je „Odmah na početku želim izraziti poštovanje i čestitati ekipi na čelu s gospodinom Pfeiferom koji su se potrudili organizirati Svjetsko prvenstvo. Ova organizacija donosi uređene ribnjake za sve buduće generacije u Međimurju te se nastavlja tradicija ribolova u Međimurju. Ujedno, Međimurska županija će financijski podržati Svjetsko ribolovno prvenstvo. Novci koji će se uložiti, vratit će se kroz popunjene kapacitete u Međimurju, ali i za razvoj sportskog turizma koji nam je bitan. Organizacijom Svjetskog ribolovnog prvenstva kao jedna od Županija u Hrvatskoj pokazujemo da smo spremni uhvatiti se u izazov organizacije ovakvih velikih događaja“.
Na današnjoj konferenciji, župan Posavec i predsjednik Pfeifer potpisali su ugovor o pokroviteljstvu 20. Svjetskog ribolovnog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji veterana i 11. Svjetskog ribolovnog u kategoriji invalida u iznosu od 200.000,00 kuna.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1618" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content