U organizaciji Policijske uprave međimurske, ravnatelja srednjih škola u Međimurju, Međimurske županije i gradova Mursko Središće, Prelog i Čakovec i ove je godina organizirana „Coolijada“. Tradicionalna manifestacija započela je 18. svibnja kada je više od 1000 maturanata obuklo svoje pomno osmišljene uniforme, a finalni dio završio je tradicionalnim mimohodom maturanata, a dok je ovogodišnji domaćin „Coolijade“ bila Srednja škola Prelog.

Nakon atraktivnog mimohoda maturanata, završni centralni događaj nastavio se na SRC-u „Mladost“ gdje su podijeljene nagrade za najmaturanticu, najmaturanta i najrazred.

Najmaturantica 2018. je Lucija Strahija iz 4.HT iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec kojoj su nagradu uručili predstavnici grada Preloga. Ovogodišnji najmaturant je Jura Jalušić iz 4.PT razreda iz Gospodarske škole Čakovec kojemu je nagradu uručio gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. Najorginalniji razred je 4.G iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec kojem je nagradu uručio župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem.

Bitno je spomenuti da je ove godine, Međimurska županija po prvi puta dodijelila posebnu nagradu maturantima i maturanticama iz 4.G razreda gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca zbog humanitarnog djelovanja tijekom trajanja cijele „Coolijade“ što su predstavnici Međimurske županije prepoznali.

 

Svim međimurskim maturantima želimo puno uspjeha i sreće u nadolazećim životnim izazovima!