Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Organiziran sajam Žena sam-poduzetnica sam!

Datum objave: 20. svibnja 2018.

U subotu, 19. svibnja, u zgradi Scheier, organiziran je tradicionalni sajam poduzetnica „Žena sam – poduzetnica sam“. U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Međimurske županije te potpori Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Čakovec svoje su proizvode izložile žene-poduzetnice. Riječ je o  4. Sajmu ovakve vrste na kojem su se našli proizvodi, mahom ručno izrađeni, vrijednih ruku naših Međimurki – od ukrasnog nakita i dekorativnih predmeta do bučinog ulja i ostalih domaćih gastronomskih proizvoda.
Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dijana Novak istaknula je kako vjeruje da se pokretanjem ovog projekta ostvario cilj, a to je davanje podrške svim ženama poduzetnicama, okupljanje i uspostavljanje međusobnih kontakata te razmjena znanja i iskustva. „Namjera je da poduzetnice svoje uspjehe i dostignuća, pa i svoje ime, predstave javnosti te da pokažu da spol nikako nije presudan kada je poslovni uspjeh u pitanju. Ujedno želim zahvaliti idejnoj začetnici Petri Kovačič i dosadašnjoj predsjednici Josipi Carović na održavanju ove hvalevrijedne tradicije“.
Nesebičnu potporu cijelom sajmu dali su predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak sa zamjenikom Dragutinom Glavinom te župan Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman i pročelnikom UO za gospodarske djelatnosti Darkom Radanovićem.
„Sajmovi pridonose povećanju broja poslovnih kontakata među poduzetnicima, a to rezultira većim brojem sklopljenih poslova, većom zaradom i povećanim zapošljavanjem. Isto tako, bolja poduzetnička klima rezultira i većim brojem novoregistriranih obrta i poduzeća“ naglasili su predstavnici Hrvatske obrtničke i gospodarske komore, Robert Varga i Mladen Križaić dok je međimurski župan Matija Posavec otvorio sajam. 
U glazbenom dijelu sajma, nastupila je Lea Šprajc.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1606" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content