Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ osvojio 3 zlata

Datum objave: 17. svibnja 2018.

Na 17. Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova "Majske muzičke svečanosti" u Bijeljini (Bosna i Hercegovina) proteklog vikenda veoma uspješno je nastupio i naš najtrofejniji međimurski zbor ali i jedan od vodećih amaterskih zborova u Hrvatskoj – Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ iz Čakovca. Ovo natjecanje okupilo je ove godine 30 zborova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Turske i Hrvatske. Natjecanje je održano u sedam natjecateljskih kategorija - mješoviti zborovi, mješoviti komorni zborovi, pravoslavna duhovna glazba, folklor, muški, ženski i dječji zborovi. 
U okviru manifestacije održano je i natjecanje solo pjevača, kao i koncert prijateljstva gostujućih zborova. 
Čakovečki zbor nastupio je čak u  3 kategorije i u svakom od nastupa okitio se zlatnom medaljom i diplomom. Prvo su nastupili u kategoriji folklorne glazbe i osvojili zlato s 99 bodova dok su pobjednice iz Istambula (Turska) „CEP SSAHNE PROCNE“ osvojile maksimalnih 100 bodova. Drugog dana natjecanja pjevačice i pjevači Slavenskog nastupili su u 2 kategorije. U prijepodnevnim satima u Crkvi sv. Đorđa u kategoriji  duhovne glazbe, osvojili su 97 bodova , dok je pobjednik kategorije bio komorni zbor“EMANUIL“ iz Valjeva (Srbija). Kruna svih nastupa uslijedila je poslijepodne u Centru za kulturu Bijeljina kada je naš zbor u kategoriji mješovitih zborova za svoj nastup osvojio 98 bodova i postao pobjednik ove inače najzahtjevnije zborske kategorije na svim natjecanjima.
Zboraši ističu i srdačno gostoprimstvo domaćina koji im je svakog trenutka bio na raspolaganju, a to je Srpsko pjevačko društvo "Srbadija" koje je ujedno bilo i izvršni organizator ovog natjecanja.
Ovaj uspjeh i osvajanje 3 zlatne diplome još jednom su pokazali da  je Zbor „Josip Štolcer Slavenski“ pod budnim okom i dirigentskom palicom maestre Senke Bašek-Šamec prof. spreman na velike rezultate, a samim tim i na veliku promociju Grada Čakovca i Međimurske županije kojima zahvaljuje na financijskoj potpori.
Zbor već krajem mjeseca nastupa na dva Međunarodna natjecanja u Zadru i Tuhlju, a prvi dio sezone završit će nastupom na 20. Smotri zborova i malih vokalnih sastava Međimurja u Svetoj Mariji.
 
[ngg_images source="galleries" container_ids="1596" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content