Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečana premijera filma „Početak života“ u Čakovcu

Datum objave: 17. svibnja 2018.

U prepunom čakovečkom Centru za kulturu, povodom održavanja Dana obitelji, MURID- Međimurska Udruga za Ranu Intervenciju u Djetinjstvu, organizirala je projekciju dokumentarnog filma "Početak života".
Film se, osim temom obitelji i odgoja, bavi i tematikom ranog razvoja djeteta te se fokusira na važnost faktora socijalnog okruženja za daljnju uspješnost djeteta, odnosno individualaca u odrasloj dobi. Ujedno, revolucionarni dokumentarac istražuje utjecaj okoline na kognitivni, socijalni i emocionalni razvoj djeteta u najranijoj dobi. Uz UNICEF, podršku filmu dali su i Maria Cecilia Souto Vidigal Foundation, Bernard Van Leer Foundation and Alana institut. Kroz film se proteže 6 jezika, preveden je na 21 jezik te je prilagođen gluhim osobama, a sniman je na području Argentine, Brazila, Kanade, Kine, Francuske, Italije, Kenije i SAD-a.
Ovom projekcijom želimo pokazati koliko je uloga cijele zajednice važna za optimalni razvoj djeteta te senzibilizirati okolinu o utjecajima koje može imati na dijete“, rekla je Silvija Pucko, izvršna direktorica MURID-a koja je nakon filma podijelila i zahvalnice svim dionicima i donatorima koji podržavaju rad MURID-a.
Župan Međimurske županije Matija Posavec, rekao je kako je želja svih prisutnih da žive u sredini koja pokazuje senzibilitet prema najslabijoj karici društva te da je obaveza svih nas da brinemo u skladu s našim mogućnostima.  „Ako imaš mjesto kojem se uvijek možeš vratiti, to znači da imaš dom, ako imaš osobu za koju znaš da te voli to je obitelj, a ako imaš to sve zajedno, to je bogatstvo, a naša želja je upravo stvoriti to bogatstvo u našoj okolini“, rekao je Posavec, koji je ujedno primio zahvalnicu za podršku programima rane intervencije Međimurske Udruge za Ranu Intervenciju u djetinjstvu za 2017. godinu.
Svoju podršku MURID-u dali su i ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, dr.med.spec. opće kir. subspec. ortopedije i traumatologije, voditelj Odjela pedijatrije Dejan Balažin, dr. med. spec. pedijatrije, supspec.. pedijatrijska nefrologija, Igor Šegović dr. med., spec. pedijatarije, subspec. pedijatrijske gastroenterologije te brojni načelnici, predstavnici javnog, privatnog i društvenog života.
 
[ngg_images source="galleries" container_ids="1595" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content