Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dodatnih 80 000 kuna potpora za učenike i studente

Datum objave: 15. svibnja 2018.

Međimurska zaklada za obrazovanje dr. Vinko Žganec u veljači je raspisala Javni poziv za dodjelu potpora učenicima srednjih škola i studentima u 2018.godini. Od ukupno 166 prijava, Upravni odbor Zaklade odobrio je 158 prijava kojima će se dodijeliti novčani iznosi od 500 ili 1000 kuna.
Tako će učenici srednjih škola i redovni studenti temeljem socijalnog kriterija ili kriterija izvrsnosti dobiti 500 kuna, dok studenti poslijediplomskih studija iznos od 1000 kuna. Kako je objasnila predsjednica upravnog odbora Zaklade, zamjenica župana Sandra Herman, potpore se dodjeljuju prema socijalnim kriterijima što znači da ukupni dohodak kućanstva učenika po članu mjesečno ne prelazi 50% proračunske osnovice za 2017.godinu, prema kriteriju izvrsnosti kada su položeni svi ispiti predviđeni studijskim programom, ostvaren maksimalni broj bodova i prosjek ocjena izvrstan, te potpora onim post-diplomantima čiji su radovi vezani uz teme od neposrednog interesa za razvoj Međimurske županije.
U ime svih dobitnika potpore obratili su se Anastazija Kamerlin iz Banfija, učenica 2.razreda Tehničke škole Čakovec, Jerko Fabić iz Donje Dubrave, student 5.godine Učiteljskog fakulteta, te Iva Kožnjak iz Preloga čija je doktorska disertacija na temu „Sakralna arhitektura u doba baroka u Međimurju“.
Anastazija Kamerlin, rekla je kako je jedna od 2 učenice koja se školuje za CNC operatera te da joj je želja ostati u Međimurju, a ovom prilikom zahvalila je na dobivenoj potpori od strane Zaklade.
Jerko Fabić zahvalio je te je istaknuo  kako mu je izuzetno drago što je dobitnik ove potpore te će sva dobivena sredstva iskoristiti u novim kreativnim mogućnostima i u svakodnevnom radu s mališanima koje provodi tijekom svog školovanja.
Iva Kožnjak zahvalila je na potpori te je rekla kako ju je svakodnevna arhitektura koju susreće u Međimurju, potaknula na odabir teme, a  želja joj je svoje znanje u budućnosti prenijeti upravo na nove generacije u Međimurju u kojoj joj je želja ostati.
Upravitelj Zaklade i župan Matija Posavec rekao je kako je ovo još jedno od brojnih ulaganja u mlade i obrazovanje jer je samo ovim potporama obuhvaćeno 158 učenika i studenata, dok je od 2013.godine kada je osnovana Zaklada za obrazovanje „Dr.Vinko Žganec“ dodijeljeno ukupno 434 pomoći u iznosu od 358 076 kuna.
Uz zahvalu svim dosadašnjim donatorima, članovima i podupirateljima posebna zahvala na doprinosu upućena je Javnoj ustanovi Međimurska priroda koja je, povodom obilježavanja Dana Međimurske županije, organizirala večer „Pojezije“ i koncert Vlade Kreslina u Murskom Središću na kojem je prodajom ulaznica prikupljeno 5 000 kuna koji je usmjeren u zakladu.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1588" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content