Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Policijska uprava Međimurska organizirala humanitarni moto susret - The Honest Truth

Datum objave: 12. svibnja 2018.

I ove godine Policijska uprava međimurska nastavlja s provođenjem preventivnih aktivnosti započetih u 2017. godini pod nazivom „The Honest Truth“, koje se odnose na preveniranje glavnih uzročnika nastanka prometnih nesreća - alkohol, drogu, nepropisnu brzinu, sigurnosni pojas, telefoniranje prilikom vožnje, distrakciju, umor i odvlačenje pažnje.
Tako je u subotu, 12. svibnja, organiziran humanitarni moto susret kojeg je predstavila policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, Irena Branović, zadovoljna što se u jednom danu dogodilo niz aktivnosti. Najprije se u prostorijama PU Međimurske organiziralo dobrovoljno darivanje krvi nakon čega je kod Sportsko rekreacijskog centra „Mladost“ u Čakovcu postavljen poligon sigurne vožnje kojeg su vozili policijski službenici i članovi moto udruga, dok su na završetku susreta svi motociklisti vozili panoramsku humanitarnu vožnju prometnicama diljem Međimurja.
Svoj su doprinos dali i Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec koji su izvodili pokaznu vježbu skidanja kacige kod unesrećenog vozača motocikla, a povodom Dana sestrinstva - 12. svibnja, postavljeni su i promo-edukativni štandovi sa radovima članica Hrvatske komore medicinskih sestara Međimurske županije. U provođenje ove aktivnosti uključili su se i policijski službenici motociklisti sa službenim motociklima iz susjednih policijskih uprava te iz Republike Slovenije i Mađarske, Mobilne jedinice prometne policije te policijski instruktori policijskih službenika – motociklista iz Policijske akademije u Zagrebu.
Cilj ove akcije je smanjiti broj prometnih nesreća kao i posljedice prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikla, te povećati prometnu kulturu i poštivanje prometnih propisa od strane vozača mopeda i motocikla, kao i drugih sudionika u prometu.
Sva prikupljena sredstva darovat će se Odjelu intenzivne njege Županijske bolnice u  Čakovcu, na čemu su predstavnicima PU Međimurske Vladimiru Faberu, Kristijanu Srpaku, Siniši Šajnoviću i Ireni Branović zahvalili i čestitali ravnatelj ŽBČ dr.med Robert Grudić, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač i župan Matija Posavec.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1583" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content