Višegodišnji angažman Međimurske županije u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, jedinicama lokalne samouprave i županijskim tijelom Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, napokon su urodili plodom te je  riješeno pitanje nezaštićenih željezničko cestovnih prijelaza na prometnicama između naselja Belice i Male Subotice (ŽC 2022, pruga M501) ) i Nedelišća i Strahoninca (LC 20078, pruga R201).

Spomenuti prijelazi, već su nekoliko godina bili opremljeni signalno sigurnosnim uređajima te je bilo potrebno da HŽ Infrastruktura završno dobije  odobrenja o puštanju u rad uređaja za osiguranje navedenih prijelaza od Agencije za sigurnost željezničkog prometa.

Na navedenim željezničko cestovnim prijelazima postavljeni su polubranici sa motkom, cestovni svjetlosno-zvučni i kontrolni signalizatori s LED svjetiljkama te popratni upravljački uređaji kao sustav uređaja za osiguranje prijelaza.

Uređaj za osiguranje prijelaza između naselja Nedelišće i Strahoninec pušten je u rad 9. svibnja 2018. u 13 sati dok  je puštanje u rad uređaja za osiguranje prijelaza između Belice i Male Subotice predviđeno za 17. svibanj 2018. godine.

Dugotrajnim naporima i zahtjevima Međimurske županije napokon je povećana sigurnost na navedenim željezničko cestovnim prijelazima te omogućena sigurnija i kvalitetnija mobilnost stanovništva okolnog i šireg područja.

Kontinuirani proces razvoja infrastrukture prometne mreže na području Međimurja i šire regije, također i organizacijskog aspekta prometa, i nadalje je u vrhu prioriteta Međimurske županije i župana Matije Posavca.