Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Željezničko cestovni prijelazi napokon sigurni!

Datum objave: 11. svibnja 2018.

Višegodišnji angažman Međimurske županije u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, jedinicama lokalne samouprave i županijskim tijelom Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, napokon su urodili plodom te je  riješeno pitanje nezaštićenih željezničko cestovnih prijelaza na prometnicama između naselja Belice i Male Subotice (ŽC 2022, pruga M501) ) i Nedelišća i Strahoninca (LC 20078, pruga R201).
Spomenuti prijelazi, već su nekoliko godina bili opremljeni signalno sigurnosnim uređajima te je bilo potrebno da HŽ Infrastruktura završno dobije  odobrenja o puštanju u rad uređaja za osiguranje navedenih prijelaza od Agencije za sigurnost željezničkog prometa.
Na navedenim željezničko cestovnim prijelazima postavljeni su polubranici sa motkom, cestovni svjetlosno-zvučni i kontrolni signalizatori s LED svjetiljkama te popratni upravljački uređaji kao sustav uređaja za osiguranje prijelaza.
Uređaj za osiguranje prijelaza između naselja Nedelišće i Strahoninec pušten je u rad 9. svibnja 2018. u 13 sati dok  je puštanje u rad uređaja za osiguranje prijelaza između Belice i Male Subotice predviđeno za 17. svibanj 2018. godine.
Dugotrajnim naporima i zahtjevima Međimurske županije napokon je povećana sigurnost na navedenim željezničko cestovnim prijelazima te omogućena sigurnija i kvalitetnija mobilnost stanovništva okolnog i šireg područja.
Kontinuirani proces razvoja infrastrukture prometne mreže na području Međimurja i šire regije, također i organizacijskog aspekta prometa, i nadalje je u vrhu prioriteta Međimurske županije i župana Matije Posavca.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1586" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 
 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content