Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dva odlična kviza za završetak Europskog tjedna u Međimurju!

Datum objave: 11. svibnja 2018.

Zadnjeg dana obilježavanja Europskog tjedna u Međimurskoj županiji održana su dva zabavno-edukativna kviza koji su zajedno okupili više od dvjestotinjak entuzijastičnih građana željnih da pokažu svoje znanje o Europi i Europskoj uniji. 
U prijepodnevnim satima u Čakovcu je održan već tradicionalni, četvrti po redu EU pub kviz koji je ponovo okupio najbistrije glavice i najs(p)retnije srednjoškolce naše županije kako bi pokazali svoje znanje o Europskoj uniji, Europi i još koječemu.
Kviz organizira voditeljica Informacijski centar EUROPE DIRECT Čakovec Marija Stanković i Srednja škola Čakovec, pod vodstvom Mladena Tote, profesora iz Srednje škole Čakovec. Cilj kviza je potaknuti učenike da na zabavan način uče o Europskoj uniji i upoznaju se s brojnim mogućnostima koje ona pruža. Četvrtu godinu za redom, nastavlja se uspješna suradnja između javnih i obrazovnih institucija te mladih ljudi, srednjoškolaca čime se doprinosi popularizaciji tematike o EU, ali i njezinim neupitnim benefitima.
U 7 kategorija znanja 17 je ekipa pokazalo zavidno poznavanje europskih pjesama, gradova, država, jezika, političara i gastronomskih užitaka, dok su u bonus krugovima pokazali odlične vještine crtanja bez gledanja, bacanja pikada i plesanja. Najbolje su bile ekipe Srednje škole Čakovec, Lipe i Big Five koje su osvojile prvo i drugo mjesto, dok su čakovečki gimanzijalci osvojili odlično treće mjesto. Uz vrijedne nagrade kao što su ulaznice za bazene i kino, u jesen ove godine svi će oni otići u posjet Predstavništvu Europske komisije i Uredu EU parlamenta u Zagrebu uz još par iznenađenja.
Večer je završila tradicionalnim Pub Quizom u Starom hrastu u Čakovcu koji je ovog četvrtak bio u znaku Europe i Europske unije. Brojne ekipe, njih 27 još jednom su dokazale popularnost ovakve vrste natjecanja te da je znanje „in“. U opuštenoj atmosferi, pod već uhodanim vodstvom Krešimira Biškupa, tijesna se borba vodila do samoga kraja, no ipak  zasluženo, u završnici su slavili već dobro poznati kvizaši Čokeri. Vrijedne nagrade osigurao im organizator, Informacijski centar EUROPE DIRECT Čakovec, Pivovara Lepi dečki i Good Spirit sa svojim dobro poznatim proizvodima.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1582" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content