Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje domaćin 42. Simpozija Hrvatske udruge primalja

Datum objave: 10. svibnja 2018.

U hotelu Park u Čakovcu u organizaciji Hrvatske udruge za promicanje primaljstva, organiziran je 42. Simpozij Hrvatske udruge primalja koji traje do 12. svibnja 2018.  Naziv samog Simpozija je „Izazov ili potreba“ na kojem će izlagati stručnjaci na području primaljstva. U posljednje vrijeme, tema brojnih razgovora je potreba za visokoškolskom primaljom u zdravstvenom sustavu, ali i poboljšanju uvjeta rađanja u Hrvatskoj što je ujedno i tema od brojnih predavanja.
Barbara Finderle, predsjednica Hrvatske komore primalja istakla je kako joj je iznimna čast i zadovoljstvo biti u Čakovcu te da je sigurna kako će ovaj Simpozij zračiti pozitivnom energijom koja zasigurno doprinosi boljem radu Komore, ali i svih prisutnih.
Sandra Oslaković, zamjenica ravnatelja Županijske bolnice Čakovec rekla je kako je zvanje primalja jedno od najstarijih zanimanja koje imamo u razvoju društva te je istaknula kako su u današnje vrijeme potrebne stručne i obrazovane primalje te je ovom prigodom poželjela dobrodošlicu i puno uspjeha u radu.
Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je kako je ovaj Simpozij dobra prilika da se predstave ulaganja Međimurske županije u zdravstvo posebno u stvaranje kvalitetnijih preduvjeta da Županijska bolnica Čakovec bude istinska „Bolnica prijatelj djece“.  „Tako imamo kvalitetno opremljeni Odjel neonatologije, novoobnovljene rađaone, modernu opremu, postoje efikasno organizirane grupe za potporu dojenja, županija sufinancira boravak roditelja sa djecom u djelu koji ne pokriva HZZO, ukinuti su troškovi za nazočnost očeva pri porodu, nabavljen je dječji gastroskop, postoji odlična koordinacija sa patronažnom službom zbog podizanja kvalitete rada te većeg zadovoljstva majki, djece i zdravstvenih djelatnika. No, najvažnije je ulagati u ljude, a naše zdravstvo ponosi se vrijednim djelatnicima Bolnice, timu kojeg vode glavna primalja Odjela rodilišta sa rađaonicom i patologijom trudnoće Karmen Cecarko Vidović, voditeljica Odjela dr.med. Sanja Topličanec te pročelnik Službe za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju dr.med. Nino Škvorc“, rekao je Posavec koji je ujedno i otvorio Simpozij.
Svoju podršku dala je i pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač.
 
[ngg_images source="galleries" container_ids="1580" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content