Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prijem za zlatne mlade karatiste karate kluba Globus

Datum objave: 8. svibnja 2018.

Međimurska županija je rasadnik sportskih i ljudskih  talenata. Dokaz tome su i mladi karatisti i reprezentativci Hrvatske iz karate kluba Globus (Čakovec, Mala Subotica) koji su na prvenstvu Hrvatske u karateu za mlađe uzraste koje se održalo 14. i 15.04.2018. u Zagrebu u konkurenciji 558 natjecatelja iz 83 hrvatska kluba postigli odličan rezultat osvojivši rekordnih 6 zlatnih medalja, 1 srebrnu te 3 brončane medalje. Sa ostvarenim rezultatima karatisti Globusa postali su najuspješniji klub na Prvenstvu Hrvatske.
Da uspjeh na prvenstvu Hrvatske nije bio slučajan, nego plod kontinuiranog i predanog rada, mladi karatisti potvrdili su i na vrlo jakom međunarodnom 23. Balkanskom Prvenstvu u karateu za mlađe uzraste koji se održao od 27. do 29. travnja u Beogradu u Srbiji na kojem je nastupilo 800 mladih karatista iz 11 država  te su odličnim nastupima osvojili 3 brončane medalje.
Za uspješne mlade karatiste upriličen je prijem u Velikoj vijećnici Međimurske županije, gdje su djecu dočekali domaćini, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman. Bila je to prigoda da im župan i zamjenica osobno čestitaju na ostvarenim uspjesima, te da ih potaknu da se i dalje trude i vježbaju, jer se marljivim radom, ustrajnošću i poštenjem dolazi do rezultata kako u sportu tako i u životu. Također, iskoristio je priliku istaknuti kako će uvijek imati potporu Međimurske županije, koja prati rad i aktivnosti vrhunskih mladih sportaša te potiče sportske udruge na profesionalan rad kao što je to slučaj kod karate kluba Globus.
Na prijemu, u vrlo ugodnoj atmosferi i druženju bili su treneri Tomislav Magdalenić i Dejan Slukić, Laura Strahija – dvostruka Prvakinja Hrvatske u konkurenciji mlađe učenice –32kg i učenice –32kg, bronca sa Prvenstva Balkana Djevojčice -34kg, Aida Trstenjak – Prvakinja Hrvatske mlađe  učenice -28kg, Nika Žerjav – Prvakinja Hrvatske mlađe  kadetkinje –40kg, Petar Slukić – Prvak Hrvatske mlađe  Učenici -38kg, Josip Slukić - Prvak Hrvatske mlađi kadeti -57kg, Ema Marčec – Viceprvakinja Hrvatske mlađe  kadetkinje –40kg, Ana Filipović – bronca na Prvenstvu Hrvatske mlađe kadetkinje +55kg, Sven Strahija – bronca na Prvenstvu Hrvatske Učenici -46kg, Jan Kovačić – bronca na Prvenstvu Hrvatske Učenici -30kg, Nikola Topličanec – bronca na prvenstvu Balkana Dječaci -40kg, Lovro Farkaš - bronca na prvenstvu Balkana Dječaci -50kg.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1576" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content