Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Donji Kraljevec obilježio svoj dan i 25 rođendan

Datum objave: 6. svibnja 2018.

Povodom obilježavanja Dana Općine Donji Kraljevec te 25 godišnjice utemeljena, u hotelu „Kralj“ u Donjem Kraljevcu, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Donji Kraljevec. Zajedničkom sinergijom žitelja Općine, svakodnevnim radom, trudom ubraja se u sredine koje na osnovi registriranih privrednih objekata, obrta, OPG-ova i gospodarskih aktivnosti imaju veliki razvojni potencijal u Međimurskoj županiji.
Zamjenik župana Međimurske Josip Grivec istaknuo je kako je ovo zasigurno jedna od Općina u Međimurju koja je primjer ostalima,  vizija kojom se vode, visoko postavljeni ciljevi i konkretni zadaci, pokazatelji su svakodnevnih pozitivnih promjena u gospodarskom, socijalnom kulturnom i demografskom smislu.
Načelnik Općine Miljenko Horvat zahvalio je prisutnima na doprinosu koji ulažu u razvoj Općine te čestitao obljetnicu. „Bezbroj sati rada, zajednička briga o sugrađanima, ponos, ali i strast s kojom se vodimo u upravljanju Općine, zajednički gradimo budućnost svim sadašnjim i budućim naraštajima te Vam od srca zahvaljujem na tome“, rekao je Horvat.
Zoran Strahija, predsjednik Općinskog vijeća Donji Kraljevec osvrnuo se na dosadašnji rad  vijeća „Ovo je naše vrijeme, vrijeme otvaranja vrata za dobru budućnost naše djece, vrijeme za daljnji  napredak. Uvjereni smo da to dobro činimo, na zadovoljstvo naših žitelja, a u pogledu prilagođavanja općine izazovima budućnosti“, rekao je Strahija.
Mijo Bergovec, počasni građanin Općine Donji Kraljevec, nije krio oduševljenje gospodarskim uspjehom Općine, Međimurja te je poželio svima još mnogo ovako posebnih obljetnica u kojima su se ujedno dodijelile povelje, priznanja i nagrada za životno djelo.
Plakete su dobili NK „Kraljevčan“ Donji Kraljevec za 80 godina aktivnog i zapaženog sportskog djelovanja, KUD Općine Donji Kraljevec za 20 godina aktivnog i zapaženog rada, Udruga mladih „Pustakovčan“ Donji Pustakovec za 10 godina aktivnog i zapaženog rada te Darko Lepen za dugogodišnji rad na području sporta.
Priznanja i novčane nagrade dobili su David Blažeka, Marko Čanadi , Ana Balent, ekipa kadeta (U-17) Košarkaškog kluba Općine Donji Kraljevec, Mažoretkinje Općine Donji Kraljevec te Twirlling klub  Općine Donji Kraljevec.
Priznanje za životno djelo dobio je Vilko Šercer za poseban doprinos u sportu i društvenom životu.
Svojim nastupom program su oplemenili udruga Pjesma općine Donji Kraljevec i Orsolya  Kuzma, a samu svečanost podržali su brojni načelnici, vijećnici općinskih vijeća, predsjednici mjesnih odbora, javnih poduzeća, gospodarstvenici te brojni prijatelji općine.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1572" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content