Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije Matije Posavca i predsjednika Skupštine Međimurske županije Mladena Novaka povodom Dana Međimurske županije i Spomendana na pogibiju Zrinskog i Frankopana

Datum objave: 30. travnja 2018.

Drage Međimurke i Međimurci,
kontinuiranim radom, trudom i zalaganjem zajedno stvaramo i oblikujemo mozaik najsjevernije županije u Hrvatskoj. Iako ponekad samozatajne, ali u većini slučajeva pozitivnog primjera u mnogočemu, ove godine obilježavamo 25. godina od osnutka Međimurske županije. Prošlost koja je utkana u sadašnjost svakim se danom oplemenjuje novim znanjima i vještinama.

  1. travnja obilježavamo Dan Međimurske županije, a od 2011. ujedno i Spomendan na Zrinske i Frankopane čija junačka djela, odvažnost, ustrajnost i čuvanje vlastitog identiteta jesu temeljne vrijednosti svih nas Međimurki i Međimuraca. Ideje, vizije i ambicije pretočene u energiju koje zajedno osmišljavamo, i za koje se svakodnevno borimo, pokušavamo pretočiti u stvarnost, a pritom u tome uključiti i sve Vas. Svaki naš napor usmjeren je budućim generacijama kojima ćemo ostaviti mnoge nove odgojno-obrazovno ustanove, revitalizirani stari grad, studentski dom, učenički dom, novu bolnicu, ambulante te realizirane projekte koji su trenutno u izgradnji, a gradimo ih svi zajedno, svako naše naselje u 22 općine i 3 grada, ali i svatko od Vas. Međimurje je postalo veliko gradilište, najviše zahvaljujući prilici koju nam je dalo članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, jer su u takvom sustavu do izražaja došle vrijednosti koje su utkane u međimurskog čovjeka: rad, marljivost, transparentnost i svijest o vlastitoj sposobnosti. Hvala Vam na svakoj sugestiji, preporuci, kritici te što zajedničkim radom, trudom i svim zalaganjima upravljamo proračunom koji je usmjeren na svakog našeg stanovnika. Vjerujemo da će se u narednim godinama Međimurje još jače pozicionirati na europsku kartu kulture, turizma, gospodarstva, poduzetništva i svih onih dijelova koji pokreću naše Međimurje. Jednostavni, jasni i jedinstveni ciljevi pokretači su pozitivnih promjena koje smo pokrenuli u Međimurju, a na primjer smo i svima ostalima u Hrvatskoj.

Stoga Vam drage Međimurke i Međimurci ovim putem čestitamo Dan naše Županije.
Vjerujem da zajedno možemo učiniti naše Međimurje još boljom, sretnijom i razvijenijom sredinom, za što ćemo se, a to Vam čvrsto obećajemo, boriti još intenzivnije i s osobitim ponosom.
 
 Župan Međimurske županije                                   Predsjednik Skupštine Međimurske županije
 Matija Posavec                                                                    Mladen Novak

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content