Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

20 uspješnih godina pjevačkog zbora „Josip Vrhovski“

Datum objave: 30. travnja 2018.

Prigodnim koncertom u nedjelju je obilježeno 20 godina postojanja jednog od najuspješnijih hrvatskih zborova "Josip Vrhovski" iz Nedelišća. Brojna gostovanja, mnoge nacionalne i međunarodne nagrade te organizacija Božićnog koncerta, koji svake godine okuplja i do 3000 posjetitelja, članice i članovi zbora svojom tradicijom i sadržajem neizostavni su dio važnijih glazbenih atrakcija.  
Ivanka Novak, predsjednica Zbora istaknula je kako je sretna i ponosna na zbor i sve dionike koji sudjeluju u svakodnevnom radu i djelovanju zbora, a pritom se zahvalila svima koji su uveličali i podržali koncert.
Profesor i voditelj zbora Branimir Magdalenić prisjetio se samih početaka „Prije dvadeset godina započeli smo sa svega 13 članova starije populacije, a u tom razdoblju bilo je interesantno i zanimljiva s maksimalnom kvalitetom koja je mogla biti ostvarena. Bez obzira na sve dolazi su kako bi pjevali sa srcem što je najvažnije“.
Zahvalnica za članstvo u zboru 5 godina primili su Petra Halavuk, Jasna Hrlec, Damir Rešetar, Željka Novak, Biserka Sambolek i Tihana Zak Tompoš.
Zahvalnica za članstvo u zboru 10 godina dobili su Zlatko Gorski, Klara Kunčić, Branka Hederić, Ružica Sašek i Marinko Šego.
Zahvalnica za članstvo u zboru 15 godina dobili su Zvonko Horvat, Ladislav Dania, Franjo Camplin, Risek Vida  i Anita Magdalenić.
Jučerašnjoj obljetnici,svoju podršku dali su i župan Matija Posavec, načelnik Nedelišća Darko Dania, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije Dejan Buvač te brojni gosti. 
Čestitke svima na 20 godina, osobito nagrađenima, dobitnicima plaketa i priznanja dok su stupovi ove vrijedne ekipe Ljerka Tkalčec, Danica Novak i Branimir Magdalenić koji su članovi od prvog dana.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1561" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content