Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Snažna podrška Međimurske županije projektima u Svetom Martinu na Muri

Datum objave: 26. travnja 2018.

U službenom posjetu općini Sveti Martin na Muri, u četvrtak 26.travnja, boravio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je sa načelnikom općine Draženom Crnčecom potpisao dva vrijedna sporazuma. 
Prvi sporazum se odnosi na financijsku podršku izgradnji Doma kulture u Svetom Martinu na Muri koji se započinje graditi, a čija je djelatnost ujedno i od općeg interesa za Međimursku županiju. Županija će u ovom trenutku sudjelovati sa 200.000,00 kn kako bi se, uz ostala osigurana sredstva, moglo početi sa realizacijom. Riječ je o jednoj od  najvećih investicija na području Općine vrijedne oko 11 milijuna kuna
„Izgradnja, odnosno dovršenje Doma kulture ogroman je projekt i zahvat u infrastrukturu i tu polažemo veliki ispit naše sposobnosti, ustrajnosti, zajedništva i odlučnosti. Naš Dom kulture onakav kakav je na papiru, u nacrtima i skicama nije samo zgrada gdje će se održavati kulturne-zabavne i društvene priredbe, on je puno više od toga već u samom početku. Dom kulture ćemo graditi na prostoru u koji se želimo uklopiti (crkva, škola, a to traži velike zahvate i na kraju velike novce kojih nema dovoljno u općinskom proračunu, pa smo projekt kandidirali na natječaj Ministarstva kulture gdje nam je odobreno 500.000,00 kuna. Ujedno, ulažemo u pripremne radove poput izgradnje potpornog zida ispod župnog dvora, dovod vodova na novom odredištu, plina i drugih energenata, a sve u dogovoru s javnim poduzećima, ustanovama i partnerima. Očekujem nadalje podršku i pomoć župana Matije Posavca i Međimurske županije“, ističe načelnik Dražen Crnčec.
Župan Posavec, također, je potpisao Zaključak o darovanju nekretnine površine 855 m² koja je u vlasništvu Međimurske županije, a prenosi se Općini pravo vlasništva.  Spomenuta nekretnina je na dijelu nogometnog igrališta, gdje će Općina za Sportski dom Sveti Martin, nogometni klub NK Polet, razvijati sportski prostor. 
Načelnik i Župan obišli su spomenute lokacije te se na igralištu NK Poleta susreli sa predsjednikom kluba Miroslavom Novinšćakom koji ih je upoznao s aktivnostima kluba, daljnjim ulaganjima te radu sa djecom.
Župan Posavec već je ranije donio Odluku o donaciji nogometnim školama na području Međimurja, među ostalima, i nogometnoj školi NK Poleta Sveti Martin na Muri.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1554" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content