Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sve je spremno za ovogodišnju „Coolijadu“

Datum objave: 23. travnja 2018.

Tradicionalnu završnu proslavu obilježavanja kraja školske godine za učenike završnih razreda srednjih škola i „Dane maturanata“ u Međimurskoj županiji, zajednički organiziraju Policijska uprava Međimurska, ravnatelji srednjih škola, Međimurska županija te gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće.
Popularna „COOLIJADA 2018.“  odvijat će se od 18.do 22. svibnja gdje će biti brojni sadržaji i programi za maturante, te će se u sklopu akcije tradicionalno birati  „Najmaturant i najmaturantica“, ali i „Najrazred“. Sama Coolijada, završit će popularnim mimohodom svih maturanata Međimurske županije.
Župan Međimurske županije Matija Posavec, istaknuo je kako se spomenuta manifestacija provodi posljednjih 14 godina, a koja je ujedno primjer i cijeloj Hrvatskoj za što je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, protekle godine dodijelila posebno priznanje za najbolji preventivni projekt u Hrvatskoj što je dokaz kako sinergija lokalne zajednice, obrazovnih institucija i policije može biti učinkovita.  „Činimo sve kako bi naši maturanti u svojim najveselijim danima bili sigurni“.
„Coolijada“ je prepoznata i izvan okvira Međimurske županije, kada je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti 2017. godine, dodijelila nagradu kao primjer kako se na preventivan i edukativan način organizira okupljanje maturanata.
Načelnik PU Međimurske Ivan Sokač rekao je jedan od ciljeva akcije preveniranje neželjenih događaja te će u pripremi „Coolijade“, službenici PU Međimurske održati niz edukativnih sastanka s maturantima, roditeljima i djelatnicima srednjih škola. Policija će pojačano nadzirati lokacije na kojima će se kretati maturanti s osnovnim ciljem njihove sigurnosti.
Ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregor, prisutne je upoznao sa ovogodišnjim programom te zahvalio svima koji su uključeni u samu njezinu provedbu od samih stručnih suradnika pa sve do ravnatelja kojima je u ime domaćina zahvalio.
Tako će u svakoj školi biti postavljena glasačka kutija u koju će se ubacivati glasački listići kandidata za Najmaturante čiji će se rezultati objaviti na dan mimohoda.
Maturalne odore nosit će se od 18. do 22. svibnja kada će u 14 sati biti formiranje okupljanje maturanata ispred Ekonomske i trgovačke škole, formiranje povorke i mimohod centrom grada Čakovca.
Proglašenje najmaturanta, najmaturantice i najrazreda biti će na prigodnoj svečanosti na SRC Mladost u 15:30 sati, potom će maturanti organizirano na razne lokacije diljem Međimurja.
Sve informacije mogu se dobiti u tajništvima srednjih škola.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1545" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content