Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija donirala 50.000,00 kuna za nogometne škole Međimurja

Datum objave: 19. travnja 2018.

Međimurski nogometni savez ima ukupno 75 registriranih nogometnih klubova, od toga je 73 muških nogometnih momčadi i 2 ženske nogometne ekipe sa ukupno 4497 registriranih igrača. Ujedno u samoj Međimurskoj županiji ima ukupno 102 momčadi, a tijekom vikenda u našoj Županiji  odigra se 91 utakmica. Slijedom navedenog, održana je redovna godišnja skupština Međimurskog nogometnog saveza koju je otvorio Mato Kljajić, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza. Svoju podršku dali su direktor HNS-a za natjecanje, nogometni razvoj i infrastrukturu Marijan Kustić te koordinator u HNS-u Neven Šprajcer.
Predsjednik MNS Mato Kljajić prolazeći kroz točke dnevnog reda, osvrnuo se na rad saveza tijekom 2017. godine, podnio je financijski izvještaj, najavio ovogodišnji 20. Međunarodni turnir u Dunjkovcu te istaknuo kako se više od četvrtine proračuna potroši upravo na mlade na što je izuzetno ponosan.
Župan Međimurske županije Matija Posavec na samu Skupštinu donio je ugovore o suradnji u vrijednosti od 50.000,00 kuna koje je pritom potpisao sa Matom Kljajićem. Sami ugovori namijenjeni su za rad međimurskih nogometnih škola, a sukladno tome donijeta je odluka da se svim registriranim nogometnim školama i onima koji se bave djecom pomogne financijskom donacijom koju će se rasporediti MNS prema potrebama nogometnih škola u Međimurskoj županiji. Sredstva će se i putem javnih potreba u sportu Međimurske županija, a ujedno i putem donacija Međimurskom nogometnom savezu.
Popularizirati sport treba, najvažnije je uključiti djecu i mlade i zato sam ovdje da Vam dam podršku u radu s mladima da se bave sportom kao jednim od preventivnih oblika samog dobrog zdravlja, odgoja te da im je sport nit vodilja kroz sve životne izazove, utakmice koje ih očekuju“, rekao je župan.
Jučerašnji gost Marijan Kustić iskazao je u svom govoru oduševljenje suradnjom Međimurske županije i Međimurskog nogometnog saveza te je prilikom svog obraćanja iznio sve izazove s kojima se nogometni klubovi u Hrvatskoj susreću te je ponudio suradnju MNS-u i samoj Međimurskoj županiji.
Zadovoljstvo potpisanim ugovorom izrazili su svi prisutni, a posebno predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljaić koji je kazao kako je ovo zapravo rezultat sjajne suradnje MNS-a i Međimurske županije u posljednjih nekoliko godina. „Ovo je jedna krasna gesta Međimurske županije, nastavlja predsjednik MNS-a, što je samo dokaz naše suradnje. Danas smo potpisali ugovor na 50.000 kuna što će nam biti od velike pomoći i dati još više volje za nastavak što kvalitetnijeg i opsežnijeg rada s djecom te ovim putem zahvaljujem županu“, zaključio je Mato Kljajić.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1532" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content