Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Studenti Međimurske i Varaždinske županije na dijalogu s potpredsjednikom Europske komisije

Datum objave: 16. travnja 2018.

U petak, 13. travnja 2018. u Koncertnoj dvorani Lisinski održan je Dijalog s građanima na kojem je sudjelovao potpredsjednik Europske komisije odgovoran za radna mjesta, rast, ulaganje i konkurentnost, Jyrki Katainen i zastupnica u Europskom parlamentu, Ivana Maletić.
“Poslovi i rast u Europi sutrašnjice”
Europska komisija pokrenula je sveobuhvatni investicijski plan za izlazak iz krize, a pojavila se i potreba za boljom koordinacijom gospodarskih i socijalnih politika između država članica. Kako EU i države članice mogu osigurati uravnotežen razvoj, održavati i razvijati globalnu konkurentnost i osigurati pristojan rad? Bi li se morale bolje povezati ili ne?
Na ta pitanja, ali i mnoga druga pitanja građana o poboljšanju svakodnevnog života odgovarao je potpredsjednik Europske komisije Jyrki Katainen i zastupnica u Europskom parlamentu, Ivana Maletić.
U organizaciji Informacijskog centra EUROPE DIRECT Čakovec na dijalogu je sudjelovalo više od osamdeset studenata Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina te njihovih profesora.
“Dijalozi s građanima” neposredan su oblik razgovora građana s Europskom komisijom i održavaju se u svim državama članicama Europske unije od 2013. godine. Namijenjeni su izravnoj razmjeni mišljenja stanovništva i europskih povjerenika. Samo prošle godine, održano je 316 dijaloga s građanima u kojima su diljem Europske unije sudjelovali glavni direktori, voditelji predstavništava Komisije, povjerenici, potpredsjednici te predsjednik Komisije. Dijalog s građanima s potpredsjednikom Katainenom je dvanaesti takav susret s građanima u Hrvatskoj od njenog članstva.
Održana i konferencija “Europski fond za strateške investicije – Prednosti i prilike za poduzetnike i lokalne jedinice”
Prije Dijaloga s građanima potpredsjednik Jyrki Katainen sudjelovao je na konferenciji “Europski fond za strateške investicije – Prednosti i prilike za poduzetnike i lokalne jedinice”. Uz povjerenika Katainena na konferenciji su sudjelovali i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac, voditelj Ureda Europske investicijske banke u Hrvatskoj Anton Kovačev, predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) Tamara Perko i organizatorica Ivana Maletić.
Potpredsjednik Katainen na konferenciji je naglasio da Hrvatska treba ubrzati reforme, osobito sada kada se nalazi u fazi gospodarskog uzleta, a veliku ulogu u tome može odigrati novac iz fondova EU, posebice iz Europskog fonda za strateške investicije (EFSU). "Reforme se moraju provesti, a to je lakše sada nego u vrijeme ekonomskog pada", poručio je Katainen, ocijenivši kako Hrvatska ima dobru klimu.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1528" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content