Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisan ugovor o energetskoj obnovi dvorane u osnovnoj školi u Donjem Kraljevcu

Datum objave: 16. travnja 2018.

U prostorima osnovne škole u Donjem Kraljevcu, svečano je potpisan ugovor o početku radova na energetskoj obnovi dvorane u Osnovnoj školi Donji Kraljevec, projekta vrijednog 3.492.326,26 kuna. Potpisnici ugovora su ravnateljica Osnovne škole Donji Kraljevec Sandra Vlahek i direktorica trgovačkog društva Đurkin d.o.o. Maja Đurkin Međimurec. Samoj svečanosti potpisivanja prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, direktor MENEA-e Međimurske energetske agencije d.o.o. Alen Višnjić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec i pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal.
Na samom početku ravnateljica Sandra Vlahek istaknula je važnost potpisivanja ovog ugovora te što on znači za 108 učenika OŠ Donji Kraljevec. „Naša škola ovaj tjedan obilježava eko tjedan te je samo potpisivanje ugovora za energetsku obnovu škole od izuzetne važnosti te zahvaljujem svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta“.
Danas je potpisan IV. ugovor o obavljanu radova na energetskoj obnovi odgojno obrazovnih ustanova u sklopu I. ciklusa energetske obnove u Međimurskoj županiji. Ukupna vrijednost Projekta određuje se na 4.221.696,26 kn, što osim radova na energetskoj obnovi uključuje i izradu projektne dokumentacije, stručni nadzor građenja, izradu energetskog certifikata nakon obnove, troškove promidžbe i vidljivosti te usluge vođenja projekta. „Bitno je spomenuti da energetska obnova uključuje građevinski dio koji će osigurati 50% uštede, a ujedno će biti i sanacija vanjske ovojnice zgrade. Tehničkim rješenjem predviđena je izvedba dodatne toplinske zaštite na građevinskim dijelovima, a u koje pripada pročelja zgrade koje se oblažu s ETICS toplinskim sustavom od kamene vune, stropovi prema negrijanim ili vanjskim prostorima oblažu se slojem kamene vune te će se postojeća stolarija zamijeniti novom“ opisao je direktor MENEA-e Alen Višnjić. 
Bitno je napomenuti da će radovima iz glavnog projekta godišnja potrebna toplinska energija za grijanje zgrade za stvarne klimatske podatke u odnosu na postojeće stanje smanjiti za 430.465,50 kWh/a, odnosno za 74,26 %.  Ujedno, napravit će se kompletna rekonstrukcija sustava ventilacije dvorane te će se ugraditi kondenzacijski bojler koji će vlastitom automatikom voditi i pripremu PTV, a dok će se rasvjeta zamijeniti novom LED tehnologijom.
Maja Đurkin Međimurec, obećala je kako će se s radovima započeti u roku od 8 dana od današnjeg potpisivanja ugovora te je zahvalila na ukazanom povjerenju što je dokaz da se brine o sinergiji gospodarstva, obrazovanja u samoj Međimurskoj županiji.
Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, istaknuo je zadovoljstvo investicijskim ulaganjem u osnovnu školu te dobru suradnju s ravnateljicom i djelatnicima škole, a ujedno spomenuo je važnost ulaganja u mlade i u njihovu budućnost u Međimurju što je dokaz ovog današnjeg potpisivanja.
Župan Međimurske županije Matija Posavec, naglasio je kako je ovo još jedan u nizu ulaganja u veliki investicijski ciklus obrazovanja u samoj Međimurskoj županiji, a koristeći pritom model energetske učinkovitosti i korištenje europskih fondova. „Obnovit ćemo velik dio naših osnovnih i srednjih škola, pripremiti zajednički i nove prijave za natječaje koji će biti krajem Lipnja, a pritom ćemo osigurati bolje uvjete za sve naše učenice i učenike, a to je naša misija i cilj ulaganja u obrazovni sustav Međimurske županije“, zaključio je Posavec.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1529" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content