Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Jakov Skok novi autorski glas na pjesničkoj sceni

Datum objave: 15. travnja 2018.

U osnovnoj školi u Šenkovcu održana je promocija zbirke pjesama „Desetorica skeptika“ Jakova Skoka. Knjigu su predstavili prof.Ivan Pranjić, učitelj Josip Mihalković i književnik Ernest Fišer koji je za Jakova napisao kako je riječ o darovitom i prepoznatljivom novom pjesničkom glasu u kontekstu recentne hrvatske postmodernističke poezije.
Profesor Ivan Pranjić okarakterizirao je Jakova kao čovjeka sa visokom razinom uljuđenosti, finoće i taktičnosti te skromnosti u nastupu zbog čega je rado pomogao u tzv.“sonetnom vijencu“ kao završnoj cjelini zbirke koja broji 68 pjesama.
Jakov Skok ima tek 20 godina, a odmalena se bavi crtanjem i poezijom. Sa 7 godina ilustrirao je obiteljsku slikovnicu s očevim pričama „Pijetao Grozdan i pet priča“, a sa 14 godina imao i prvu samostalnu izložbu. Sa 16 godina napisao je zbirku pjesama „Oskvrnuti vijenac“ koja je pobjedila na natječaju Društva prijatelja knjige u Hrvatskoj Kostajnici. Student je germanistike i kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Jakov Skok za svoju zbirku pjesama kaže kako ona nema tematike već opisuje svakodnevni život te naglašava kako čovjeku nedostatak inspiracije ne smije biti razlog da ne piše jer je pisanje rad, a ne inspiracija.
Promociju su glazbenim nastupom uveličali mlada kantautorica Lea Šprajc i učenik OŠ Strahoninec, odličan Erik Vrbanec na trubi.
Podršku ovom mladom i kreativnom autoru dali su i župan Matija Posavec, ravnatelj Osnovne škole i zamjenik načelnika Vladimir Novak, književnica Ljubica Duić te brojni mještani.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1524" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content