Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

„Financiranje izgradnje javne infrastrukture kombiniranjem JPP-a i europskih strukturnih i investicijskih fondova“

Datum objave: 12. travnja 2018.

Agencija za investicije i konkurentnost u suradnji sa Razvojnom agencijom Međimurske županije REDEA-om d.o.o. i Tehnološko–inovacijskim centrom Međimurje organizira poludnevnu radionicu o primjeni modela kombiniranog financiranja u projektima izgradnje javne infrastrukture.
 
Datum: 20. travanj 2018. godine u 9 sati
Mjesto: Tehnološko-inovacijski centar Međimurje,
Bana J. Jelačića 22 B, Čakovec (stara vojarna), multimedijalna dvorana, prizemlje
 
Model kombiniranja javno-privatnog partnerstva i europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) u okviru Regionalne politike kao i Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU) kao glavnog instrumenta Plana ulaganja za EU (tkz.“Junckerovog plana“), te ostalih alternativnih oblika financiranja od naročitog je interesa za zemlje članice koje glavninu izvora financiranja izgradnje javne infrastrukture planiraju u obliku subvencija.
Agencija za investicije i konkurentnost anticipirala je korištenje ovog modela u slijedećoj financijskoj perspektivi  EU 2021. – 2027., te je pripremila niz metodoloških priručnika i alata, i uspostavila proceduru kombiniranja JPP-a s bespovratnim izvorima (priprema, ocjena, odobravanje, nabava, ugovaranje i provedba projekata).
Radionica je namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i područne samouprave, javnih poduzeća, te zainteresiranih iz privatnog sektora s ciljem informiranja sudionika o konkretnim mogućnostima korištenja kombiniranja oblika bespovratnih pomoći EU i javno-privatnog partnerstva, te predstavljanje novih mogućnosti koje pružaju fondovi EU u okviru modela javno-privatnog partnerstva i načina na koji mogu u značajnoj mjeri povećati razinu pružanja javnih usluga uz niže troškove, manju razinu zaduženosti i ostvarivanje veće razine sufinanciranja javnih projekata. Na radionici će biti predstavljeni praktični primjeri o mogućnostima kombiniranja javno-privatnog partnerstva i fondova EU.
Molimo Vas da svoje sudjelovanje na radionicu potvrdite najkasnije do 19. travnja 2018. do 12 sati putem elektroničke pošte na ljerka.bregant@aik-invest.hr.
 
 
Program radionice
9,00 – 9,30                          Registracija sudionika
9,30 – 10,15                       Osnovna obilježja JPP-a
10,15 – 10,45                      Kombiniranje JPP-a i europskih strukturnih i investicijskih fondova – mogućnosti za Hrvatsku
10,45 – 11,00                     Pitanja i odgovori
11,00 – 11,15                     Pauza
11,15 – 12,00                      Procedura kombiniranja JPP-a i europskih strukturnih i investicijskih fondova
12,00 – 12,45                      Analiza praktičnih primjera
12,45 – 13,00                     Pitanja i odgovori
13,00                                    Kraj radionice
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content