Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečano otvorena međužupanijska smotra građanskog odgoja

Datum objave: 9. travnja 2018.

U prostorima Srednje škole Čakovec koji su i ove godine domaćini, te uz suorganizaciju III. Osnovne škole Čakovec i Gospodarske škole Čakovec, započela je V. međužupanijska, a ujedno i VII. županijska smotra projekata – „Projekt građanin“ u kojoj su predstavljeni projekti iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja Međimurske i Varaždinske županije za osnovne i srednje škole.
Smotra „Projekt građanin“ je kulminacija interaktivnog programa građanskog odgoja kojem je cilj aktivno uključivanje mladih u građanski život njihovih zajednica. Sami učenici uočavaju i analiziraju pitanja i probleme s kojima se suočava njihova zajednica. Tako je ove godine u kategoriji osnovnih škola iz područja razredne nastave 7 projekata, a dok će se iz razredne nastave predstaviti 10 projekata. U kategoriji srednjih škola, biti će prikazana 3  projekta.
Međimurski župan Matija Posavec otvorio je smotru istaknuvši „građanski odgoj je dobra prilika da se učenici uče o građanskim vještinama, pravima i obavezama te o rješavanju konkretnih životnih situacija, razvija se svijest o budućnosti, a to je odlična pretpostavka da naše škole postanu dnevni boravak života, a ne samo institucije za ocjene“.
U ime domaćina, nazočne je pozdravio ravnatelj gospodarske škole Čakovec Renato Vinko koji je zaželio dobrodošlicu svima prisutnima te poželio mnogo uspjeha u predstavljanju svojih projekata te je spomenuo da vjeruje da će realizacija učeničkih radova biti uskoro prisutna u svim segmentima društva.
Na samoj svečanosti otvaranja prisutni su bili ravnateljica III. OŠ Čakovec Nataša Hajdinjak,   predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje Tomislav Ogrinšak, viši savjetnik za GOO, Nevenka Lončarić Jelavić, viša savjetnica za GOO te Ivona Nakić Vojnović, viša savjetnica za razrednu nastavu. Svoju podršku dao je i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport u Međimurskoj županiji Branko Sušec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove u Gradu Čakovcu David Vugrinec.
Svečani program otvaranja Smotre, svojim nastupima oplemenili su učenici Gospodarske škole, III. OŠ Čakovec i Srednje škole Čakovec, a najbolji će se imati prilike predstaviti na državnom natjecanju 21. svibnja 2018. u Zagrebu.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1516" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content