Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ena Car i Tibor Tkalčec najbolji su rukometaši u 2017., a najbolji trener je Željko Golik

Datum objave: 7. travnja 2018.

Rukometni savez Međimurja i ove je godine organizirao izbor najrukometaša Međimurja. U prostorima gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu, predsjednik rukometnog saveza Međimurja Miljenko Topličanec čestitao je svima na još jednoj uspješnoj rukometnoj godini te naglasio kako su ovo izazovna vremena za rukomet ali gledajući mlade perspektivne sportaše, rezultate klubova, osobito, ŽRK Zrinski, rukomet u Međimurju ima budućnost jednako svjetlu kao što je njegova tradicija.
Priznanja za perspektivne rukometaše uručili su članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza Emilija Kovačić i Radovan Farkaš, a primili su ih Anja Balent iz ŽRK Zrinski, Tonka Hozjak iz ŽRK Prelog, Vito Horvat iz MRK Čakovec, Lovro Hozjak iz RK Prelog i Petar Logožar iz RK Nedelišće.
Najbolja rukometašica je Ena Car, članica ŽRK Zrinski, jedna od stožernih igračica čakovečkog rukometnog prvoligaša. Nastupala je za nacionalnu juniorsku žensku reprezentaciju.
Najbolji rukometaš je Tibor Tkalčec,  dugogodišnji igrač čakovečkog rukometnog kluba. Unatoč prekidu zbog studiranja vraća se igranju rukometa, a posljednje dvije sezone nezamjenjiv je na poziciji lijevog krila.
Za najboljeg trenera u 2017.godini proglašen je, posthumno, Željko Golik pod čijim su vodstvom kadetkinje ŽRK Zrinski tri puta bile prvakinje Hrvatske. Željko Golik se rukometom počeo baviti još u osnovnoj školi, za seniorsku momčad počeo je trenirati sa 16 godina i igrao rukomet do svoje 40. godine. Bio je trener mlađih kategorija u ženskim i muškim klubovima, trenirao je seniore Perutnine Pipo IPC-a, Varteksa, Preloga, Nedelišća, Koke iz Varaždina. Preminuo je u srpnju 2017.godine u 63.godini života. Priznanje za najboljeg trenera primila je Željkova supruga Đurđica Golik.  
Priznanja najboljim rukometašima, uručili su predsjednik rukometnog saveza Međimurja Miljenko Topličanec i međimurski župan Matija Posavec koji je čestitao svim nagrađenima ali i svima koji igraju i vole rukomet. „Rukomet u Međimurju prošle godine, unatoč rezultatima, mnogo je izgubio preranom smrću velikog trenera i velikog čovjeka Željka Golika. Podrškom rukometu, rezultatima, dobroj igri čuvamo uspomenu na Željka, ali i motiviramo mnoge mlade perspektivne rukometaše i entuzijaste koji rade sa najmlađim dobnim skupinama“,  rekao je župan Posavec. 
 
[ngg_images source="galleries" container_ids="1515" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content