Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvoren rekonstruirani odjel kirurgije Županijske bolnice Čakovec

Datum objave: 6. travnja 2018.

U Županijskoj bolnici Čakovec danas je svečano otvoren rekonstruirani odjel Kirurgije 1 u sklopu provedbe projekta „Rekonstrukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije“.
„Ovim projektom vrijednim 2,6 milijuna kuna rekonstruirani su i opremljeni prostori za provođenje postupka dnevne kirurgije gdje se nalazi 10 soba i 2 apartmana, te je nabavljena suvremena oprema za izvođenje dijagnostičko terapijskih postupaka.  Županijska bolnica Čakovec postupke dnevne kirurgije bez stacionara provodi od 2014.godine čiji je broj u stalnom porastu pa je tako 2017.godine obavljeno 1628 postupka“ – naglasio je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Robert Grudić.
Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je izvođačima radova na brzom roku realizacije dijela projekta naglasivši kako se odvija najveće ulaganje u zdravstveni sustav Međimurja u povijesti spomenuvši, uz ovaj projekt koji je dio investicije vrijedne 65 milijuna kuna, skoro otvorenje obnovljenog odjela rađaone, ubrzanu pripremu projektne dokumentacije za obnovu paviljona 2.i 3., ulaganje u opremu i zgradu primarne zdravstvene zaštite vrijednu preko 40 milijuna kuna, godišnje ulaganje u opremu zdravstvenih ustanova preko 14 milijuna kuna i nabavku uređaja za magnetsku rezonanciju vrijednog 8 milijuna kuna. „To je naša odgovornost prema 83% naših stanovnika koji se liječe u Županijskoj bolnici što je apsolutno najveći postotak u Hrvatskoj“ – ističe Posavec.
O svim projektima bilo je riječi i na radnom sastanku ravnatelja bolnice, članova Upravnog vijeća bolnice i župana sa pomoćnikom ministra zdravstva Gordanom Žanićem koji je istaknuo upravo našu bolnicu kao primjer dobrog funkcioniranja općih bolnica čiji rezultati mjesečnog praćenja rada općih bolnica u Hrvatskoj je svrstavaju među vodeće. 
Uređenje Kirurgije 1 završetak je jednog dijela projekta ukupne vrijednosti 65 milijuna kuna od čega je 50 milijuna kuna financirano EU sredstvima dok je razliku od 15 milijuna kuna osigurala Međimurska županija. Cilj projekta je rekonstruirati i opremiti prostor Županijske bolnice kako bi se poboljšala učinkovitost i pristup dnevnoj bolnici te dnevnoj kirurgiji. U sveukupnom iznosu čiji se završetak planira za dvije godine nabaviti će se medicinska oprema vrijedna 30,7 milijuna kuna te izvesti građevinski radovi u iznosu 31,6 milijuna kuna.
Svečanosti otvorenja nazočili su brojni djelatnici Odjela kirurških djelatnosti na čelu sa pročelnicom dr.Renatom Čulinović Čaić i voditeljem Odjela opće kirurgije, vaskularne kirurgije i urologije dr. Marijanom Žvorcem, zamjenica ravnatelja Županijske bolnice dr. Sandra Oslaković, glavni tehničar Nenad Škvorc te pročelnici u Međimurskoj županiji Brankom Sušec i Sonja Tošić Grlač, kao i predstavnici Središnje agencije za ugovaranje i financiranje projekata iz EU fondova i Ministarstva zdravstva.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1511" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content