Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Humanitarna akcija Udruge Pogled „Malim nogometom za veliki osmijeh“

Datum objave: 6. travnja 2018.

U Nacionalnom i gimnastičkom centru Aton, održano je predstavljanje humanitarne akcije  „Malim nogometom za veliki osmijeh“ u organizaciji Udruge za autizam „Pogled“. Sama humanitarka, održat će se 18. travnja 2018. godine s početkom u 17 sati u NGC Aton u Nedelišću uz pokroviteljstvo Međimurske županije, Općine Nedelešće i NGC Aton. 
U ime organizatora predsjednik Udruge za autizam „Pogled“ Dalibor Kuhta, istaknuo je zadovoljstvo što će se sama humanitarna akcija uskoro realizirati, a čiji je cilj sakupiti sredstva za izradu i opremanje manjeg dijela vanjskog dječjeg igrališta, a dok će se iz preostalog dijela sakupljenih sredstava financirati logopedske indvidualne terapije za djecu s autizmom.
Iako u mnogo segmenata samozatajna Udruga, bitno je spomenuti da je Udruga „Pogled“ prepoznata i od strane UEFA-e, odnosno njihovu nagradu UEFA Foundation za djecu u 2018. godini za koju je kandidirana od strane Hrvatskog nogometnog saveza te je ovo po prvi puta da je netko iz Hrvatske predložen za spomenutu nagradu, rekao je Dejan Glavina, voditelj NGC Aton. 
Međimurski župan Matija Posavec, napomenuo je da stanovnici Međimurja znaju pokazati senzibilitet za one najslabije, pokazati veliko srce, izmamiti osmijeh na lice kada je potrebno te da je siguran da će se cjelokupna Međimurska županija s punom podrškom i punim poštovanjem pridružiti plemenitoj akciji. Sredstva su usmjerena na djecu i na njihove potrebe te kako bi se njima olakšao hod kroz život i na sve izazove s kojima se susreću djeca s autizmom i njihovi roditelji. Župan je ujedno zahvalio i koordinatoru humanitarne akcije Damiru Ledenčanu koji je još jednom pokazao plemenitost svih žitelja Međimurja.
U ime Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Ivić rekao je da će se 18. travnja u NGC-u u Nedelišću dogoditi divna i plemenita stvar jer ćemo svi zajedno, sportom pomoći da se ostvare ciljevi koje ima udruga Pogled, a ujedno ćemo i izmamiti osmijeh na lice svima prisutnima. Uz igrače Dinama, liječnika iz Slovenija i Hajduka zasigurno će biti nogometni spektakl za ljubitelje nogometa. 
Stipe Soldić, voditelj veterana HNK Hajduk iskazao je oduševljenje pozivom na humanitarni događaj „Malim nogometom za veliki osmijeh“ te ponos što je i sam dijelom spomenutog događaja u Međimurju.
Sjedište same Udruge je u Nedelišću te je načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, pozvao sve da se pridruže na samom turniru i da svi mi zajednički pomognemo u realizaciji aktivnosti koje će se događati u narednim mjesecima u udruzi „Pogled“.
Cijena ulaznice je 15 kuna, a odvijat će se u periodu od 17 sati do 19 sati gdje će biti utakmice između Hrvatske, Slovenije (liječnici), GNK Dinamo i HNK Hajduk.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1513" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content