Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimursko veleučilište organiziralo V. Međunarodnu znanstvenu konferenciju

Datum objave: 5. travnja 2018.

 
U Svetom Martinu na Muri i ove je godine održana Međunarodna znanstvena konferencija u organizaciji Međimurskog veleučilišta s aktualnim nazivom „Inovacije, tehnologije, edukacija i menadžment“. Po peti puta na konferenciji se susreću predstavnici visokih učilišta, državnih institucija i znanstvenici čiji su radovi objavljeni u posebno tiskanom zborniku radova.
Partneri konferencije čija je glavna tema „Inovacije, sigurnost i održivost u razvoju društva“ su Sveučilište Pannonia iz Nagykanizse, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici iz Virovitice, Strojarski fakultet Slavonski Brod, Alma Mater Europaea iz Maribora, Viša prometna šola Maribor, Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Visoka sportska i zdravstvena škola iz Beograda, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilište Sjever, National Transport University, Faculty of  Transport Construction iz ukrajinskog Kijeva te Odessa State Academy of Civil Engineering and Architecture iz Kijeva.
Pokrovitelji konferencije su uz Međimursku županiju te gradove Čakovec, Prelog i Mursko Središće i Ministarstvo turizma, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Hrvatska turistička zajednica.
U ime domaćina, dekanica Međimurskog veleučilišta, Nevenka Breslauer izrazila je zadovoljstvo još jednom uspješnom organizacijom konferencije koja ima međunarodni predznak što je dobra prilika za daljnji razvoj veleučilišta koji broji preko tisuću studenata i osmišljava nove programe suradnjom sa brojnim znanstvenim institucijama iz mnogih zemalja svijeta.
Studentima, gostima, predavačima i uzvanicima obratili su se načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, župan Međimurske županije Matija Posavec te državni tajnik ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir. Svi su oni izrazili želju da spomenuta konferencija iznjedri promišljanja, prijedloge i zaključke o tome kakva će Hrvatska, kao zemlja, društvo i država biti u budućnosti.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1510" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content