Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Udruga umirovljenika Prelog održala izbornu skupštinu

Datum objave: 4. travnja 2018.

Svečano je, na Uskrsni ponedjeljak, bilo za Udrugu umirovljenika grada Preloga koja je održala svoju izbornu skupštinu. Predsjednik Ivan Kosec te članovi radnog predsjedništva Agneza Sokač, Marija Markač i Nada Kalšan iznijeli su brojne aktivnosti 1190 članova poput zajedničkih putovanja, obilaska nemoćnih osoba, druženja, zdravstvenih preventivnih pregleda, a pokazali su se dobrim domaćinima prilikom posjeta raznih delegacija i srodnih udruga Prelogu i okolici.
Osim izvješća o radu same Udruge, svoje su aktivnosti predstavile brojne sekcije koje djeluju unutar udruge pa je tako Antonija Krleža podnijela izvješće o radu pjevačke sekcije koje su osvajale razna priznanja na susretima pjevačkih zborova u Karlovcu i Mariji Bistrici, bile sudionicima adventskog i božićnog koncerta a uključile su se i u obilježavanje dana Međimurske županije. Voditeljica plesno scenske sekcije Katarina Herman izvijestila je o sudjelovanju u raznim povorkama te uigranim vlastitim skečevima kojim uveseljavaju brojne pripadnike treće životne dobi, dok je Nada Blažeković predstavila aktivnosti sportske sekcije kojima su, uz brojne sportove, dodali još jedan, boćanje, obzirom na novoizgrađeno igralište u Otoku.
U udruzi su osobito ponosni na suradnju s udrugom mladih „Efekt“ iz Preloga zahvaljujući kojoj organiziraju razna predavanja o zdravom životu, informatičke radionice a ponose se i vlastitim facebook profilom.
„Veselje, srdačnost i optimizam temeljne su vrijednosti zbog kojih članovi naše udruge smanjuju upotrebu lijekova“ – ponosno ističe predsjednik Ivan Kosec koji je dobio jednoglasnu podršku članova za novi mandat u kojem će funkciju dopredsjednice obavljati Antonija Krleža a tajničke poslove Ivanka Glavina.
Podršku članovima Udruge umirovljenika Preloga svojom su nazočnošću dali župan Matija Posavec, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, pročelnik ureda župana Goran Gotal, predsjednica Matice umirovljenika Međimurja Nada Lovrec te predstavnici mnogobrojnih umirovljeničkih udruga. Svečanost su uveličale i članice pjevačkog zbora grada Preloga pod vodstvom Ljubice Crnčec a prilika izborne skupštine iskorištena je kako bi 12 parova proslavilo 50. i 60.godina braka te se zahvalilo Nadi Kalšan na punih 12 godina doprinosa i aktivnosti u udruzi.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1507" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content