Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje domaćin državnog skupa učitelja i profesora matematike

Datum objave: 4. travnja 2018.

U hotelu LifeClass Terme u Svetom Martinu na Muri, službeno je otvoren državni stručni skup za učitelje i nastavnike matematike u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Sam skup namijenjen je učiteljima i nastavnicima matematike iz osnovnih i srednjih škola iz Republike Hrvatske. Tako će više od 400 učitelja i profesora matematike iz cijele Hrvatske, osvijestiti specifične izazove učiteljske profesije, osmišljavati različite oblike nastave s učenicima te promišljati o kompetentnosti suvremenog učitelja i nastavničke profesije za 21. stoljeće. Na državnom skupu mnogobrojni sveučilišni profesori metodike te gosti iz inozemstva održavaju predavanja o mogućnostima uporabe raznih alata tijekom nastave matematike. Novitet je i taj da su sva predavanja on-line zbog kojeg će sama važnost doći u mnogobrojne institucije i domove.  
Uz predstavnike Agencije za odgoj i obrazovanje, dobrodošlicu u Sveti Martin na Muri poželio je načelnik Općine Dražen Crnčec koji je predstavio turističke potencijale najsjevernije hrvatske Općine. Međimurski župan Matija Posavec osvrnuo se na važnost ovakvog državnog skupa izrazivši zadovoljstvo što Međimurje sve više postaje prepoznato kao sredina koja je sposobna organizirati zahtjevne državne stručne skupove, što se događa u sredini koja od svih hrvatskih Županija najviše izdvaja za obrazovanje i koja ima višestrukog državnog prvaka iz matematike, učenika gimnazije Martina Josipa Kocijana, jednog od rijetkih koji na natjecanjima rješava testove sa 100% rezultatom zbog čega je i član Hrvatske matematičke reprezentacije, dobitnik čak 8 Oskara znanja.
Međimurska županija upravo iz područja matematike i informatike, planira osnovati Centar kompetencije i na taj način postaviti obrazovni sustav da naše škole postanu škole za život, a ne škole za ocjene.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1508" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content