Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana 1. Međimurska trail utrka

Datum objave: 2. travnja 2018.

Povodom 20 godina postojanja, planinarsko društvo „Bundek“ iz Murskog Središća čije je djelovanje prepoznato po „Vincekovom pohodu“ ponovo je pokrenulo novu aktivnost za sve ljubitelje sporta diljem Međimurja. Uz više od 300 trkača iz svih krajeva Hrvatske, Slovenije i Mađarske, danas je službeno otvorena 1. Međimurska trail utrka, ali i obnovljeni Međimurski planinarski put. Shodno tome, članovi „Bundeka“ prepoznali su vrijednosti trail utrka u svijetu te samim time pružili mogućnost brojnim zaljubljenicima trčanja još jedan novi vid rekreacije gdje mogu isprobati svoju trkačku pripremljenost, a ujedno i iskusiti sve čari Međimurskog krajolika koji oduševljava kroz 365 dana, tijekom godine. Prisutne je na samom početku upoznala s rutom Sonja Vršić, predsjednica Planinarskog društva „Bundek“, a dok je Jadranka Čoklica, dopredsjednica Hrvatskog planinarskog saveza čestitala dva desetljeća postojanja društva, ali i samu organizaciju 1. Međimurskog trail-a.
Više od 300 prijavljenih na 1. Međimurskom trail-u!
Sa službenim početkom u 10 sati, više od 200 trkača krenulo je na mali trail, odnosno trku koja se sastoji od 12 kilometara i 350 metara visinske razlike od Čakovca pa do Sv. Jurja na Bregu. Dok je više od 120 trkača krenulo na veliku trail utrku dugu čak 27 kilometara i sa čak 900 metara visinske razlike, od samog Čakovca pa do Štrigove.
Prolazeći kroz sjajne međimurske krajolike koji se svakog vikenda sve više i više diljem Međimurja populariziraju kroz ciklo turizam, planinarenje ili trčanje, članovi planinarskog društva “Bundek“ ovom su prigodom iskoristili priliku kako bi promovirali novi Dnevnik i vodič MPP kojeg je uredio njihov član Kruno Petričević. Velik broj zaljubljenika u prirodu, sport, rekreaciju pozdravio je te otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec, a koji je ujedno bio i jedan od sudionika 1. Međimurskog trail-a, istrčavši veliki trail. Svoju podršku prisutnima dali su gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i načelnik Općine Sv. Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović koji su iskazali oduševljenje ovakvom manifestacijom. Nakon utrke, krenuli su i planinari – šetači za koje je stvoren Međimurski planinarski put, a podršku sudjelovanjem dala i je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije, Sonja Tošić Grlač.
Iskrene čestitke organizatorima, ali i svima koji su bili dijelom ovako sjajnog sportskog dana u Međimurju!
[ngg_images source="galleries" container_ids="1506" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content