Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski turizam predstavljen na najvećem turističkom sajmu u Rusiji

Datum objave: 25. ožujka 2018.

Među tek nekolicine hrvatskih predstavnika na najvećem turističkom sajmu Ruske Federacije, priliku za predstavljanje iskoristila je i Turistička zajednica Međimurske županije, uz Terme LifeClass Sveti Martin i jedinstvenu kliniku Better Life IQCure koja radi u okviru termi. Međimurski predstavnici dobili su odličnu priliku predstaviti najsjeverniji hrvatski kraj, ali i potencijale cijele Hrvatske na sajmu MITT 2018 (Moscow International Travel&Tourism Exhibition), jednom od pet najvećih turističkih sajmova svijeta koji ujedno predstavlja ključno mjesto za otvaranje sezone u B2B, ali i B2C segmentu poslovanja, odnosno za sklapanje poslova u turizmu.
Na sajmu su bili prisutni gotovo svi vodeći ruski i međunarodni turoperatori koji rade na ruskom tržištu, s kojima su inicijalne sastanke odradili zamjenica župana Međimurske županije, ujedno zamjenica predsjednika Turističke zajednice Međimurja Sandra Herman i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, uz generalnog direktora Termi Branimira Blajića i direktora klinike Damira Štajcara.
Rezultati međimurskog turizma donose mogućnosti predstavljanja na najvećim svjetskim sajmovima
 „Svako predstavljanje naših potencijala, turističke ponude i bogatstava koje nudi Međimurje nova je prilika za nastavak pozitivnog trenda povećanja broja gostiju i noćenja, kako svake godine bilježimo rast za oko 20%. Ujedno već u rujnu broj naših gostiju premaši broj stanovnika u našoj županiji, a na kontinentu smo upravo nakon Plitvičkih jezera najuspješnija turistička destinacija. Ti su nam rezultati i donijeli mogućnost predstavljanja na ovom sajmu, što je dovelo do novih kontakata, novih gostiju, ali i mogućnosti širenja ponude na daljnje svjetsko tržište, osim među ruske, ujedno i mnoge druge goste posebice diljem Europe koji cijene posebice međimursku enogastronomiju, cikloturizam i netaknutu prirodu“, pritom je rekla zamjenica župana.
Uspješna promocija hrvatskih i međimurskih turističkih potencijala u organizaciji Hrvatske turističke zajednice održana je u Moskvi od 13. do 15. ožujka, što su prepoznali kao isplativo ulaganje u turizam Hrvatske, kako je na sajmu izlagalo više od 2000 kompanija i predstavnika brojnih međunarodnih turističkih destinacija. 25. Međunarodni turistički sajam MITT 2018., službeno je otvoren svečanom ceremonijom na kojoj su sudjelovali i službeni predstavnici Republike Hrvatske, Državni tajnik Ministarstva turizma RH, Tonči Glavina, veleposlanik Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji Tonči Staničić i direktori Predstavništva HTZ i HGK u Moskvi, Rajko Ružička i Jakov Despot.
Predstavništva Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Veleposlanstvo RH u Ruskoj Federaciji, organizirali su Okrugle stolove o zdravstvenom turizmu, koji su provedeni 15. i 16. ožujka u prostorima veleposlanstva Republike Hrvatske u Moskvi. Na izložbenom prostoru Hrvatske turističke zajednice uz međimurske predstavnike, kao suizlagači nastupili su još i TZ Grada Zagreba, NP Plitvička jezera, Lošinj Hotels & Villas, Atlantis Travel i Predstavništvo HGK u Moskvi.
U okviru predmetne promidžbe zdravstvenog turizma, na pripremljenim radionicama sudjelovale su ruske tvrtke turoperatori/agencije koje se bave zdravstvenim turizmom,  liječnici i liječnice predstavnice Sveruske organizacije „Savez žena liječnica Rusije“ te tvrtke članice poslovnog Vijeća za gospodarsku suradnju s Republikom Hrvatskom pri Trgovinsko industrijskoj komori Ruske Federacije, kao i Izvršni direktor Vijeća Dr. Juri Tvildiani, s kojima je dogovorena daljnja bliska suradnja, poglavito u odnosu na promociju zdravstvenog turizma RH ruskim tvrtkama članicama poslovnog Vijeća.
U okviru provedenih sastanaka sa ruskim partnerima, predložene su smjernice zajedničke suradnje vezane uz daljnju promidžbu RH kao značajne turističke i ujedno važne destinacije zdravstvenog turizma.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1498" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content