Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana 4. Županijska smotra pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola Međimurske županije

Datum objave: 21. ožujka 2018.

U prepunom Centru za kulturu održana je 4. Županijska smotra pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola Međimurske županije. Organizaciju događaja preuzeli su Međimurska županija i Osnovna škola Prelog, a revijalni dio smotre otvorila je zamjenica župana Sandra Herman. Potporu učenicima koji tijekom godine rade na svojim vokalnim mogućnostima uz vrhunske mentore, dali su i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, voditeljica stručnog vijeća učitelja  glazbene kulture Klaudija Vidović, ravnateljica OŠ Prelog Nina Lesinger te brojni učenici, učitelji, profesori i ravnatelji osnovnih i srednjih škola iz Međimurske županije.
Sudionici 4. Smotre zborova bili su učenici iz OŠ Prelog, OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ Sveti Juraj na Bregu, pjevački zbor Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, učenici OŠ „Jože Horvata“ Kotoriba, OŠ Goričan, OŠ Štrigova, OŠ „Dr. Ivana Novaka“ iz Macinca, OŠ Podturen, OŠ Hodošan, III. OŠ Čakovec, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Donji Kraljevec, OŠ „Dr. Vinka Žganca“  iz Vratišinca, OŠ Domašinec, Gimnazija Josipa Slavenskog iz Čakovca i pjevački zbor Umjetničke škole Miroslav Magdalenić iz Čakovca.
Više od 600 učenica i učenika pokazalo svoje izuzetne vokalne sposobnosti!
Kako je na smotri istaknuto, pjevanje je oduvijek bio izvor radosti, spona između ljudi i društva, snažna snaga i ravnoteža za čovjeka. „Iznimna mi je čast što je ove godine naša škola domaćin. Bitno je spomenuti da su glazbene svečanosti jedne od najdugovječnijih natjecanja, općenito u Hrvatskoj. To je tradicija koja slavi glazbu, kulturu i timski rad koji prenosi zajedništvo i međusobno povjerenje, a to je upravo ono što ćemo danas moći vidjeti na ovoj pozornici“, istakla je u svom govoru Lesinger. Čarolija nota i raznolikih glasova koja je odjeknula Centrom za kulturu samo je potvrda dugogodišnjeg rada koji je danas predstavilo više od 600 učenica i učenika iz cijele Međimurske županije.
Svi vi iz godine u godinu s osmijehom na licu vodite nas u daleka prostranstva glazbe te Vam ovim putem zahvaljujem na tome, a ujedno veseli me što nas je iz godine u godinu sve više“, rekla je Vidović. Samo natjecanje sastoji se od natjecateljskog dijela u kojem su učenici podijeljeni u A i B kategorije te revijalnog dijela. „Čestitam na predivnoj organizaciji i jedno veliko hvala svima koji ste se marljivo pripremali sa svojim mentorima za današnji dan. Želim da tremu zaboravite, a da vas sve kroz svakodnevni život prati jedna velika i lijepa pjesma u kakvima ćemo danas uživati“, istakla je Herman te time otvorila 4. Županijsku smotru pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola Međimurske županije.
Spomenimo kako su članovi prosudbenog povjerenstva bili Dada Ruža, prof., Branimir Magdalenić, prof. i Zvonimir Hajdarović, učitelj savjetnik, koji su imali zahtjevan posao odabrati najboljeg od najboljih. Prosudbeno povjerenstvo na smotri ocjenjuje zborove do mogućih 100 bodova, a sama ljestvica poretka zborova određuje se prema broju bodova. U natjecateljskom djelu smotre zborovi i dirigenti osvajaju za prva tri mjesta priznanja, a svi ostali dobivaju pohvalnice, dok dirigenti zahvalnice za sudjelovanje.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1493" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content