Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Damir Smrtić novi predsjednik Zavičajnog društva „Međimurje“ iz Zagreba

Datum objave: 17. ožujka 2018.

Zavičajno društvo „Međimurje“ iz Zagreba nakon što je proslavilo osam desetljeća rada i postojanja, u 2018. godini dočekao ga je novi izazov, određivanje novih smjerova djelovanja što je popratila i odgovarajuća promjena vodstva Društva. Tako je čelnu ulogu u povezivanju brojnih Međimurki i Međimuraca u gradu Zagrebu preuzeo Damir Smrtić, novoizabrani predsjednik koji je funkciju preuzeo od dugogodišnjeg predsjednika Danijela Režeka. Odlučeno je to na redovnoj izbornoj skupštini Društva koja je održana u dvorani VMD Centra u Zagrebu. Time je voditelj i urednik na HRT-u osmi predsjednik društva, koji će u radu Društva imati podršku dvije novoizabrane dopredsjednice Branke Prišlić i Lidije Bajuk.
Akademici Feletar i Tuksar, te međimurski župan počasni članovi
Smrtić je iskoristio priliku da zahvali na časti koja mu je dana i istakne da će i dalje naglasak rada svih Međimuraca u Zagrebu biti očuvanje vrijednosti koje Društvo promiče od svoga osnutka, usmjerenih za boljitak kako Međimuraca u Zagrebu, tako i Međimuraca u rodnom kraju. Novi počasni članovi su akademici Dragutin Feletar i Stanislav Tuksar, te župan Međimurske županije Matija Posavec koji je u svom obraćanju istaknuo kako su brojne Međimurke i Međimurci u Zagrebu jedna velika obitelj, ali i ambasadori najsjevernije županije u Hrvatskoj, te kako je ovo Društvo jedno od snažnijih, uspješnijih i dugovječnijih zajednica jednog kraja u glavnom gradu na čemu im je zahvalio i čestitao.
Izabran je i novi Izvršni odbor koji čine Neven Kočila, Davorin Radošević, Karlo Radmanić, Dean Kovač, Dijana Varlec, Margareta Ribić Varga, Duško Knezić, Matija Krznar i Matija Kikelj, dok Nadzorni odbor Franjo Domjanić, Franjo Šoltić i Grga Jelinić, a Sud časti Ljudevit Fuš, Dragutin Štih i Elena Govedić. Savjetodavno vijeće čine Danijel Režek, Mijo Bergovec, Juraj Kolarić, Antun Trstenjak, Antun Mikec, Radovan Deban, Ivan Novak, Ignacije Marđetko, Ladislav Ciglar i Ivan Katanec.
Nakon završetka jednog mandata, izvješće su podnijeli Matija Kikelj, predsjednik Izvršnog odbora i Danijel Režek, dosadašnji predsjednik Društva. Naglasili su kako Zavičajno društvo Međimurje iz Zagreba brine o očuvanju identiteta i kulturne baštine najživopisnije hrvatske županije pa tako već dugi niz godina okuplja Međimurce i prijatelje Međimurja u Zagrebu, od osnutka 1936., pa do ponovne aktivacije 1992.godine. Od tada svojim mnogobrojnim aktivnostima i svečanostima okuplja gospodarstvenike, znanstvenike, kulturnjake, političare i akademike koji su na svim poljima aktivni u promociji rodnog kraja, kao i 40 tisuća Međimuraca iz nekoliko generacija koji žive u glavnom gradu Republike Hrvatske.
Ono na što stavljaju naglasak je da održe snažne veze sa svojim rodnim krajem. Najavili su ujedno kako je u pripremi monografija „Međimurje u Zagrebu“ kako bi se na jednom mjestu prikazao rad u proteklih osam desetljeća, ali i brojne aktivnosti promocije Međimurja u Zagrebu.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1487" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content