Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Velikoj vijećnici Međimurske županije održano osposobljavanje Stožera civilne zaštite

Datum objave: 16. ožujka 2018.

Sukladno Zakonu o sustavu civilne zaštite, predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje su u četvrtak 15. ožujka 2018. godine u prostorijama Međimurske županije proveli osposobljavanje članova Stožera civilne zašite Međimurske županije. Naime obveza je članova Stožera civilne zaštite da se osposobe za obavljanje poslova civilne zaštite u roku od 12 mjeseci od imenovanja u stožer civilne zaštite i to prema Programu osposobljavanja kojeg je donijela Državna uprava za zaštitu i spašavanje.
Osposobljavanju se odazvalo dvadesetak članova
U Čakovcu su osposobljavanje za njih proveli Dubravka Bartolec, Neven Szabo, Dunja Radauš, Sanja Smetiško-Gašparić i Ladislav Söke, predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, govoreći o obvezama čelnika/izvršnih tijela u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u velikim nesrećama i katastrofama, o stožernom upravljanju u kriznim događajima, o psihosocijalnim aspektima ponašanja u katastrofama i o odnosu s javnošću/medijima u katastrofama.
Međimurski stožer civilne zaštite spreman odgovoriti na sve rizike
Isto tako, u okviru studije slučaja bilo je govora o poplavama na području Međimurske županije koje su se dogodile 2005. i 2014. godine, a na kraju održana je kratka simulacijska vježba na temu istjecanja klora koja je pokazala, a što su i potvrdili predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, da su Stožer civilne zaštite Međimurske županije i operativne snage čiji su predstavnici u Stožeru, spremni odgovoriti na sve rizike koji mogu zadesiti Međimursku županiju.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1485" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content