Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čakovečka podružnica medicinskih sestara obilježava 50. obljetnicu nizom svečanosti i programa

Datum objave: 14. ožujka 2018.

Medicinske sestre su u procesu rada kvalitetni i bitni članovi medicinskog tima, a kroz svoj dugogodišnji rad usavršavaju svoje vještine i znanja stečena temeljnim obrazovanjem. Stoga je tim veće priznanje njihove stručnosti i znanja činjenica da ove godine Hrvatska udruga medicinskih sestara RH - podružnica Čakovec slavi čak svoju 50. obljetnicu rada.
Odlučile su je proslaviti na najbolji mogući način, prigodnim svečanostima i događanjima tijekom godine, a još su jednom dokazale kako to za njih nije posao, već stvarni poziv kojim se ponose, organiziravši svečanost otkrivanja spomen ploče u Županijskoj bolnici Čakovec svom kolegi Josipu Topleku, koji je dao život za obranu domovine. Pritom su se ujedno prisjetili svih medicinskih sestara i tehničara sudionika Domovinskog rata iz Međimurske županije.
Da je ovo jubilarni 5. spomen postavljen u sjećanje na kolege koji su dali ono najvrjednije za Hrvatsku, svoj život, objasnila je Ljerka Pavković, predsjednica Društva medicinskih sestara Domovinskog rata.
Velika je čast danas biti medicinska sestra u Čakovcu, kada slavimo 50 godina rada, ali i kada otkrivamo novu ploču, nakon što smo svečano otkrile spomen obilježja u Vukovaru, Pakracu, Karlovcu i Lipiku. Kolega Josip Toplek dao je svoj život za domovinu i zaslužuje ovo trajno sjećanje“, naglasila je pritom otkrivši spomen ploču zajedno sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i ravnateljem Županijske bolnice Čakovec Robertom Grudićem uz pročelnicu UO za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonju Tošić Grlač, predsjednicu Podružnice Boženu Kapitarić i obitelj Josipa Topleka, suprugu Mariju i sina Alena, a uz blagoslov vlč. Stjepana Markušića, župnika u Macincu, ujedno dušobrižnika u Županijskoj bolnici Čakovec.
Naši liječnici i medicinske sestre, tehničari, također su dali nemjerljiv doprinos tijekom Domovinskog rata i na ovakav način čuvamo uspomenu na njih, posebno na one koji su ginuli za svoj narod. To mora biti duboko utkano u svijest svih zaposlenika Županijske bolnice Čakovec, što je jasno da i je slučaj kako su upriličili ovu vrijednu svečanost i njome krenuli obilježavanje jubileja svoje udruge. Ono što želimo u županiji kao osnivači svih zdravstvenih ustanova je biti primjer dobre prakse, postavljati nove standarde, uvoditi tehnologije i provoditi velike projekte, no s naglaskom na ljudski faktor, ulaganje u naše koncesionare, medicinsko osoblje i pacijente“, rekao je pritom Posavec.
Nakon ove svečanosti, obilježavanje će se nastaviti prigodnim darivanjem članica i članova udruge HUMS-a Podružnice Županijske bolnice Čakovec „Žena ženi“, zatim svečanošću uz predstavljanje brošure o dosadašnjim predsjednicama HUMS-a, te nizom stručnih predavanja za članove podružnice.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1479" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content