Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski tim u Cannesu! Županu uručeno priznanje Financial Timesa za top 10 regija za investicije u Europi!

Datum objave: 13. ožujka 2018.

Prestižni fDi magazine uvrstio je Međimursku županiju u TOP 10 malih regija Europe za strategiju privlačenja stranih investicija. Ovo priznanje Financial Times-a s kojim se tek rijetke regije mogu pohvaliti, osobno je županu Međimurske županije Matiji Posavcu uručila glavna urednica Financial Timesa Courtney Fingar na velikoj svečanosti priređenoj u francuskom Cannesu.
Međimurje predstavnik Hrvatske u Francuskoj
Spomenimo kako je Međimurskoj županiji ovo druga nagrada Financial Times-a, nakon što je za 2010./2011. prema strategiji promicanja izravnih stranih ulaganja rangirana kao 3. u kategoriji malih europskih regija, a valja spomenuti kako je i nositelj nagrade za poduzetništvo„Stvaratelji za stoljeća“ dobivene 2016. godine među 174 kandidata i 8 zemalja. Međimurska delegacija koju su sačinjavali uz župana još i direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA-e Sandra Polanec Marinović, Jako Horvat, voditelj Odjela za razvoj gospodarstva u REDEA-i, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Darko Radanović i pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal, dobila je uz priznanje i priliku za predstavljanje Međimurja koje nosi višestruku dobit i vidljivost diljem svijeta. Sva poduzetnost Međimurja pritom je dobila novu dimenziju, kako je ovaj hrvatski predstavnik na gala svečanosti i dodjeli nagrada istaknut kao atraktivna poslovna destinacija koja u Hrvatsku donosi europske vrijednosti i načine poslovanja, nudi obrazovanje i motivirane ljudske potencijale te inovativnost, poslovnost i odgovornost te istaknuli njegovu pozitivnu atmosferu koju prati moto: „Međimurje – where World's finest meet Croatian finest“.
Urednica Financial Timesa: „Međimurje se nametnulo gospodarskim uspjesima tijekom godina“
 „fDi Magazin prikuplja podatke pomoću specijaliziranih alata za izravna strana ulaganja (fDi Benchmark, fDi Market i dr.), a ove godine to je učinjeno za ukupno 489 lokacija, u kategoriji za FDI strategiju, poseban žiri ocjenjivao pak je ukupno 146 lokacija među kojima je i Međimurje koje se nametnulo tijekom godina. Moram naglasiti kako je ovo jedno od prestižnijih rangiranja bilo koje regije, potpuno nezavisno, visoko objektivno i kvalitetno, ali je pritom i dokazano da poduzetnici i investitori na ranking obraćaju mnogo pozornosti“, rekla je glavna urednica Financial Timesa i čestitala međimurskom županu. „Ovo je još jedno priznanje da u Međimurju dobro radimo i da je to prepoznato na europskoj poslovnoj karti. Ujedno sa sobom donosi odgovornost da gospodarski rezultati ostanu pozitivni i još bolji, ali i poticaj da budemo još bolji da se još više usmjerimo prema našim radnicima, njihovom dostojanstvu i jednom nastojanju da Međimurke i Međimurci koji su vrlo produktivni, motivirani i savjesni, imaju veća primanja i plaću za svoj rad“, pritom je ponosan na svoj tim ljudi koji stvara nove vrijednosti i ovakva priznanja rekao međimurski župan, čelnik Županije koja od 2013. ima Marketinšku strategiju za privlačenje izravnih stranih ulaganja koja daje evidentne rezultate. Naglasio je kako je glavna urednica najavila svoj posjet Međimurju, kako bi se i osobno uvjerila u kvalitete za koje je ovaj dio Republike Hrvatske nagrađen i istaknuo se kao najbolji.
Međimurska županija još jednom opravdala naziv i imidž najpoduzetnije županije u Hrvatskoj!
Međimurje je pravi primjer kako sustavnim radom svaka regija može doći do pozicije u kojoj ona definira uvjete, potkrijepljene rezultatima. To su potvrdili i mnogobrojni predstavnici gradova i regija diljem Europe s kojima su pritom odrađeni radni sastanci, poput župana Maribora Andreja Fištravca s Božidarom Pučnikom, direktorom Regionalne razvojne agencije Grada Maribora koji prate rad svojih hrvatskih susjeda i često slijede primjer upravo u privlačenju sredstava iz EU fondova, znajući kako je pogranični susjed Međimurska županija ta koja privlači najviše europskog novca u čitavoj zemlji, po glavi stanovnika. Župan Posavec susreo se i s Vitalijem Kličkom, gradonačelnikom Grada Kijeva s kojim su u dogovorima o zajedničkoj suradnji u spajanju regija, kako Međimurje već niz godina njeguje dobre poslovne i gospodarske odnose s tamošnjom regijom, Rivne Oblasti. Dakako, kako je vodio razgovor s jednim od najboljih sportaša u povijesti, župan je iskoristio priliku dotaknuti se teme hrvatskog i međimurskog sporta o kojem Kličko zna itekako mnogo. „Upravo su ovakvi susreti s čelnim ljudima europskog biznisa i najboljih europskih regija ključ daljnjeg razvoja, privlačenja novih investitora i ulaganja u međimursko gospodarstvo. I ako je samo jedan od današnjih deset razgovora i sastanaka urodio plodom, napravili smo jako mnogo i svjesni smo da situaciju kod dobivanja ovako prestižne nagrade moramo iskoristiti kako bi Međimurje bilo još bolje, poduzetnije i uspješnije“, zaključio je Posavec. Međimurje postaje kraj koji sam diktira uvjete za svoje investitore, što je rezultat sustavnog rada. To je potvrdila direktorica REDEA-e i naglasila da se već 2006. krenulo s Programom certificiranja regija za ulaganja. „Već smo tada priznati kao najbolji od svih županija prilikom ocjenjivanja standarda koji su se postavljali u sklopu tog programa, stoga ovo priznanje dolazi kao točka na i uspješnog, dugogodišnjeg rada. Imamo svoju strategiju i plan, znamo gdje želimo ići i što možemo postići, te smo spremni dočekati svakog investitora, projekt ili natječaj. To je ključ uspjeha“, objasnila je.
Bez sumnje, pozitivna atmosfera koja je stvorena oko Međimurja, ali i činjenica kako je ono prepoznato i diljem svijeta odaslano niz prednosti našeg kraja - uređenost, razvijena komunalna infrastruktura, ulaganje u programe, u obrazovanje, transparentna javna uprava, efikasnost izdavanja građevinskih dozvola, korištenje EU fondova, kvalitetna regionalna razvojna agencija, dovest će do sve više kvalitete življenja i okruženja na sjeveru Hrvatske, kao atraktivne lokacija za investitore, poduzetništvo i razvoj uopće.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1477" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content