Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zamjenica međimurskog župana dio kongresa poduzetnica jugoistočne Europe u Zagrebu

Datum objave: 8. ožujka 2018.

Na Međunarodni dan žena, 8. ožujka Zagreb je ove godine ugostio 3. Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, uz organizaciju Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović. Jedan od pokrovitelja kongresa je i Međimurska županija kojoj su pritom domaćini čestitali na dobivanju prestižne nagrade Financial Timesa i činjenici da danas nosi titulu najpoduzetnije županije. Na pohvalama je zahvalila zamjenica župana Sandra Herman, te čestitala na uspješnoj organizaciji kongresa, ali i drugog po redu Poduzetničkog sajma, na kojem je 70-ak izlagača predstavilo uspješne poduzetničke poduhvate, svoje uspješno poslovanje, ali i bogatstvo poslovnog angažmana i proizvoda.
Ponosna sam što se upravo Međimurska županija prva pridružila radu ovog kongresa i sajma, a napravili smo to jer smo odavno prepoznali važnost ovakvih okupljanja. Naime mi radimo manji sajam ovakvog tipa već unazad nekoliko godina, Sajam poduzetnica naših uspješnih Međimurki. Ovo današnje predstavljanje svakako je dobra prilika da uspješne poduzetničke priče iz Međimurja promoviramo nešto širem tržištu, kako kongres i sajam imaju međunarodni karakter i ovo je još jedan vid podrške njima“, objasnila je zamjenica župana prilikom obilaska Poduzetničkog sajma na kojem su Međimursku županiju predstavile uspješne žene različitih profesija, od računovodstvene, ugostiteljske, do onih koje se bave turizmom, vođenjem hotela, dizajnerice i umjetnice.
Međimursku županiju predstavljale uspješne poduzetnice i zadruga ETŠ-a
Poduzetnice iz Međimurja objeručke su prihvatile ovu priliku za predstavljanje i povezivanje, razmjenu korisnih informacija, savjeta i iskustava u ostvarenju vlastitih poduzetničkih snova. Redom to su Ksenija Vrbanić iz XD Xenie Design, Dragica Domjanić iz DG Sport d.o.o., Melita Kraljić iz Obrta d.d., Ivana Valjak iz Obrta Keramos-Valkaj, Marina Kolar iz tvrtke Konekta, Tatjana Martinjaš iz turističke agencije Etno Art Travel, obrt „Iconize yourself“, te DGA Pjenušci d.o.o., a ono što veseli je da Međimurje od najranije dobi pokušava za poduzetništvo zaintrigirati svoje mlade, pa je posebni gost sajma bila Ekonomska i trgovačka škola s vrhunskom Učeničkom zadrugom Terra economica, na čelu s ravnateljicom Bosiljkom Vinković Kukolić te profesoricom Željkom Kadi. „Zajednica je ta koja mora stvoriti uvjete uspješnim mladim ljudima da napreduju i razvijaju se“, rekla je Herman što je posebno pohvalila direktorica Sajma Slavica Šipicki i naglasila kako je to jedan izuzetan pokazatelj da u pojedinim školskim sredinama profesori od srednje škole posvećuju veliku pažnju i učenju i upoznavanju sa svim mogućnostima koje pruža poduzetnička djelatnost.
Zanimljivost ovogodišnjeg Poduzetničkog sajma bila je i činjenica da je po prvi puta hrvatskom, ali i regionalnom tržištu predstavljeno desetak premijernih proizvoda i usluga žena u poduzetništvu, koje su izabrale upravo 08. ožujka kako bi označile početak prodaje i promocije svojih poslovnih projekata. Jasna je to poruka naglasila je Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, kojom su jake žene poslovnog i političkog svijeta željele ukazati na probleme s kojima se žene i u današnje vrijeme suočavaju. Naime žene danas čine 52% europske populacije, no samo jedna od njih tri osniva svoje vlastito poduzeće. Iako rjeđe osnivaju poduzeća, često su njihova dugoročnije uspješnija. Poruka je da zbog i dalje nešto manje zastupljenosti na ključnim pozicijama, puno visoko kvalitetnog potencijala koje žene imaju, iz tog razloga ostane neiskorišteno.
Dobro organiziran kongres poslužio je da ojača žene, otvori nove prilike i nova tržišta. Spomenimo kako je uz zamjenicu župana na kongresu sudjelovala i Sandra Polanec Marinović, direktorica REDEA-e Regionalne razvojne agencije Međimurja, dok je u ime svih župana skup pozdravio šibensko-kninski župan Goran Pauk, predsjednik Hrvatske zajednice županija.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1472" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content