Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Do kraja 2018. međimurski učenici dobivaju potpuno obnovljen Učenički dom Graditeljske škole

Datum objave: 7. ožujka 2018.

U Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec potpisan je ugovor težak 4,3 milijuna kuna kojim se kreće u energetsku obnovu doma koju željno iščekuje oko 125 zaposlenih te više od 600 učenika u tamošnjoj školi, ali i mnogi drugi korisnici učenici i studenti iz cijele regije. Ugovor o javnoj nabavi radova na energetskoj obnovi zgrade potpisali su ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Zvonko Ladić i direktor tvrtke izvođača radova Đurkin d.o.o. Zlatko Đurkin, uz prisustvo župana Međimurske županije Matije Posavca, pročelnika UO za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branka Sušeca, pročelnika UO za poslove župana Gorana Gotala i direktora MENEA-e Međimurske energetske agencije Alena Višnjića  te djelatnike doma i škole.
U Međimurju se vodi računa o strukovnom školstvu i prepoznaje važnost  sustavnog ulaganja
Ravnatelj škole iskoristio je priliku da se zahvali cijelom timu koji je pripremio i provodi kvalitetan projekt te što je prepoznao važnost obnove ove zgrade koja je proteklih 40 godina bila drugi dom velikom broju učenika i studenata. „Ovo je jedan kompleks od četiri zgrade kakvog nema na širem području i osim što smo po tome jedinstveni, naša vrijednost je i ta da se prepoznaje značaj i skrbi za strukovno školstvo. Sva ulaganja Međimurske županije potiču nas da se dalje razvijamo te kroz obnovu i nove projekte težimo napretku“, dodao je i rekao da se unaprijed veseli novoj razini kvalitete ovog doma. Spomenimo kako je projekt krenuo 1. srpnja 2017., a njegovo zaključenje očekuje se krajem ove godine. „Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 4,8 milijuna kuna od čega je najveći dio bespovratnih sredstava. Nakon obnove uštedjet će se gotovo 70% potrebne energije za grijanje, a to ćemo ostvariti posebnim mjerama s naglaskom na toplinsku sanaciju vanjske ovojnice“, rekao je direktor MENEA-e koja vodi projekt te je tehnički koordinator.
Pročelnik Sušec iskoristio je priliku da naglasi kako objekti izgrađeni prije 30-ak i više godina zahtijevaju kompletnu obnovu, a ulaganje u Učenički dom itekako je važno na tržištu današnje razmjene učenika i studenata, kako se time stvara potencijal za nove projekte. Izvođač radova zahvalio je na povjerenju i naglasio da će radovi biti odrađeni na vrijeme i kvalitetno.
Župan Posavec: „Nakon Učeničkog doma krećemo u obnovu Graditeljske škole“
„Svi projekti i investicije koje smo najavljivali proteklih mjeseci ovih se dana realiziraju, a projekt ulaganja u Učenički dom samo je jedan u nizu u segmentu obnove zgrada u obrazovanju, zdravstvu i javnom sektoru općenito. Nastavljamo trend investicija Međimurske županije u energetskoj obnovi kako su ovi natječaji jedini način da realiziramo revitalizaciju domova, ustanova i slično. Iskoristili smo ih objeručke, provodimo projekte teške 27 milijuna kuna za obnovu dva dječja vrtića, tri osnovne škole, dvije srednje škole, ali evo i Učeničkog doma te susjednih radionica Tehničke i Graditeljske škole, dok se radi trenutno i na novim projektima obnove Doma umirovljenika i Županijske bolnice Čakovec“, naglasio je pritom međimurski župan i dodao kako je ponosan što je međimurska tvrtka putem javne nabave dobila posao što smatra garancijom kvalitete i dodanom vrijednošću, jer uložena financijska sredstva iz Europe ostaju u Međimurju.
Tu ne stajemo, već u svibnju kada se otvara novi natječaj iz programa energetske učinkovitosti, prijavljujemo obnovu same Graditeljske škole“, rekao je Posavec.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1471" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content