Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisan Sporazum! Međimurska županija i Obrtnička komora ulažu u svoje obrtnike, njihovo poslovanje i vidljivost

Datum objave: 2. ožujka 2018.

Pet izlagača, redom međimurskih obrtnika sudjeluje na 25. Osječkom proljetnom sajmu, a već su u pripremi za skori odlazak u Munchen, Mostar, Skopje ali i diljem Hrvatske. To im svojim sufinanciranjem i organizacijom stručnih službi omogućuju u Međimurskoj županiji i Obrtničkoj komori Međimurske županije potpisivanjem Sporazuma o sufinanciranju projekata i aktivnosti za svaku godinu. Tako je isti Sporazum potpisan i danas, za bogatu obrtničku 2018. godinu, u kojoj je najavljeno 18 sajmova za koje će Županija izdvojiti 70 tisuća kuna. Sporazum su potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak s jasnim ciljem unapređenja i razvoja konkurentnosti međimurskih obrtnika te očuvanja i promocije tradicijskih obrtnika ovog kraja.
Nastavlja se i stipendiranje učenika za deficitarna zanimanja!
Sufinanciranje projekata i aktivnosti Obrtničke komore Međimurske županije od strane Međimurske županije provodi se od 2009. godine u kontinuitetu te je na taj način oko 400 izlagača izlagalo na sajmovima u zemlji i inozemstvu, na više od 80-ak lokacija. „Ovo je tradicionalno potpisivanje Sporazuma i sretni smo zbog izuzetno dobre suradnje s Međimurskom županijom te da naši obrtnici mogu na najbolji mogući način predstaviti svoje proizvode i usluge diljem Lijepe naše“, rekao je Lukovnjak prilikom potpisivanja u prostorima komore i dodao kako je u 2017. godini 34 izlagača/obrtnika sudjelovalo na ukupno 9 sajmova, predstavljajući pritom svoje djelatnosti, a ujedno i svoju županiju.
Uvijek je zadovoljstvo kada Međimurska županija surađuje s Hrvatskom obrtničkom komorom jer na ovakav način pokazujemo i dokazujemo brigu o obrtnicima, nastojeći pomoći u onoj mjeri u kojoj možemo. Evo današnjim potpisivanjem, stipendiranjem učenika za deficitarna zanimanja, ali radimo i na projektu održavanja sustava komore za koju smatramo da je izuzetno važna s obzirom na broj obrtnika u Međimurju. Ukoliko smo na ovaj način pomogli barem jednom obrtniku, olakšali poslovanje ili stvorili neku novu priliku, napravili smo puno“, istaknuo je međimurski župan naglasivši kako je ponosan što broj obrtnika u Međimurju ponovo ima tendenciju rasta.
Spomenimo kako su tradicionalnom potpisivanju Sporazuma uz potpisnike, prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Darko Radanović, uz voditeljicu Odsjeka za gospodarstvo Barbaru Marciuš.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1466" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content