Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dejan Buvač i Miljenko Zelenbaba i dalje na čelu Zajednice kulturnih udruga Međimurske županije

Datum objave: 2. ožujka 2018.

U zgradi Scheier održana je izborna Skupštine Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije. Tom prigodom potvrđen je novi mandat dosadašnjem predsjedniku Dejanu Buvaču te predsjedniku Skupštine Miljenku Zelenbabi.
Zajednica hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurja krovna je udruga koja okuplja mnogobrojne čuvare tradicije i kulturne baštine te svojim djelovanjem osvaja brojne nagrade na domaćim i međunarodnim smotrama i manifestacijama. Članovi Zajednice inicijatori su brojnih manifestacija poput smotre međimurske popevke, Pjesmarice naših mamica, Žgančevih zapisa, Festivala kazališnih amatera, smotre koreografiranog folklora, dječje smotre međimurskih popevki, smotre tamburaških sastava i orkestara i mnogih drugih. Zbog svih aktivnosti zahvalu i čestitke uputili su im i župan Međimurske županije Matija Posavec te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Branko Sušec.  „U  Međimurju imamo jako puno stvari na koje smo ponosni. Kulturni amaterizam i svi oni koji se njime bave su onaj segment s kojim se definitivno ponosimo. Gledajući sve manifestacije, Vaše rezultate rada koje ste postigli svojim radom i trudom, zasigurno pripadate u čuvare međimurske tradicije i hvala Vam na tome. Hvala na trudu, slobodnom vremenu i energiji koji dajete kako biste sačuvali najvrijednije blago iz prebogate riznice naše baštine i povijesti. Kruna Vašeg rada bit će, vjerujem, uvrštenje međimurske popevke na listu nematerijalne baštine UNESCO-a što željno očekujemo“, istaknuo je međimurski župan.
Članovi Zajednice mogu se pohvaliti brojnim uspjesima tijekom 2017.godine. KUU „Lipa“ iz Gornjag Mihaljevca i KUU „Seljačka Sloga“ iz Nedelišća predstavljale su Međimurje na Državnom festivalu kazališnih amatera u Pazinu, KUD „Belica“ na državnoj smotri koreografiranog folklora, a na susretu tamburaških orkestara u Dugom Selu zapažene rezultate ostvarili su TS KUD-a „Belica“, TS KUU „Zasadbreg“, ŽTO „Stjepan Bujan Stipić“ i TS KUU „Zvon“ Mala Subotica. Na susretu puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom predstavljao nas je puhački orkestar iz Goričana a na susretu hrvatskih plesnih ansambala u Velikoj Gorici plesni studio „Vivona“ iz Čakovca. Na smotri folklora u Ogulinu zapažen rezultat ostvarila je KUU „Seljačka Slog“a iz Nedelišća, Franjo Oreški iz Pribislavca je dobio priznanje na susretu hrvatskih zavičajnih književnika a KUD „Fijolica“ iz Orehovice te KUD „Sv.Jeronim“ iz Štrigove predstavljali su Međimurje na Vinkovačkim jesenima tj. Voloderskim jesenima.
Uz brojne druge nastupe spomenimo i najveći uspjeh na 50. Državnom susretu pjevačkih zborova u Rovinju gdje je pjevački zbor“ Josip Štolcer Slavenski“ osvojio drugo mjesto i zlatnu diplomu, a pjevački zbor „Josip Vrhovski“ iz Nedelišća osvojio srebrnu diplomu i posebnu nagradu za najbolji revijalni program.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1464" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content