Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Međimurju se u petak nastava odvija prema planu i programu

Datum objave: 1. ožujka 2018.

Nakon što je u Međimurju bila odgođena nastava u svim osnovnim i srednjim školama, nastava će se sutra, u petak 02. ožujka održati prema planu i programu. U proteklih nekoliko dana Međimurje su zadesile vremenske nepogode koje su se najviše očitovale u jakom sjevernom vjetru praćenom iznimno niskim temperaturama i snježnima nanosima. Tada je odlučeno da se prekine nastava za srijedu i četvrtak u svim osnovnim i srednjima školama kojima je Županija osnivač, želeći u prvi plan staviti sigurnost naših učenica i učenika, ne želeći da na temperaturama oko -15 celzijevih stupnjeva čekaju autobuse koji nisu mogli poštivati vozni red. Ponajviše imajući pritom u mislima stanje na cestama kako na određenim lokacijama nije bilo moguće kvalitetno očistiti prometnice, ali i  pješačke prijelaze koje učenici koriste. Odgovornost na Županiji kao osnivaču škola je između ostalog ta da se zaštiti učenike u svakom aspektu, što je i učinjeno. Nastavni plan i program koncipiran je na način da neće biti problema u nadoknadi protekla dva školska dana, a općinske i gradske komunalne službe, koncesionari i privatnici imali su dovoljno vremena da stanje dovedu u normalu.
Svim školarcima iz Međimurske županije poželjeli su uspješan nastavak školske godine, uz oprez s obzirom na još uvijek izazovne vremenske uvjete.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content