Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan i gradonačelnik o ulaganjima u kulturu i obrazovanje Grada Preloga

Datum objave: 28. veljače 2018.

U ponedjeljak, 26. veljače, u radnom posjetu Gradu Prelogu boravio je međimurski župan Matija Posavec, s pročelnikom Upravnog odjela za poslove župana Goranom Gotalom. O nizu tema razgovarali su s gradonačelnikom Grada Preloga Ljubomirom Kolarekom te pročelnicom Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Miljenkom Radović i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željkom Poredošem.

Na radnom sastanku predstavljeni su projekti koji se trenutno provode na području Grada Preloga, razgovaralo se o trenutnim zajedničkim projektima te o mogućnostima za još kvalitetniju suradnju Grada Preloga i Međimurske županije.

Posebna pozornost dana je i sudjelovanju Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog na tradicionalnom festivalu folklora, 73. Međunarodnoj smotri folklora „Mandorlo in Fiore“ u talijanskom gradu Agrigento, na Siciliji.

Tako se razgovaralo o dinamici izgradnje i financiranju sportske dvorane u Draškovcu, zajedničkoj suradnji i smještaju djece kroz buduću obnovu Dječjeg vrtića Fijolica u Prelogu. Razgovaralo se o uređenju crkve u Čehovcu, uređenju Doma zdravlja u Prelogu, pomoći Međimurske županije u mnogobrojnim manifestacijama koje se organiziraju u Prelogu, a kojima se promoviraju i Grad i Županija. Posebna pozornost u idućem razdoblju dati će se projektu Ferenčica.

Ove će se godine zajedničkim sredstvima Ministarstva kulture RH, Grada Preloga i  Međimurske županije prići detaljnim arheološkim ispitivanjima ovog jedinstvenog rimskog nalazišta u ovom dijelu Hrvatske. Također je istaknuta i potreba za sanacijom poda scene u Domu kulture Grada Preloga. Župan je istaknuo da će Međimurska županija sve nabrojene projekte pomoći u okviru svojih mogućnosti.

[ngg_images source="galleries" container_ids="1459" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content