Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana obuka članova Savjeta mladih Međimurske županije

Datum objave: 28. veljače 2018.

U subotu, 24.veljače 2018. godine u Zgradi Scheier održana je Obuka članova Savjeta mladih s područja Međimurske županije.
Obuku je provela Udruga gradova u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a namijenjena je županijskim, gradskim i općinskim savjetima mladih. Obuku su proveli treneri Matija Kikelj, savjetnik u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava i Mario Žuliček, savjetnik u Udruzi gradova u RH.
Program Obuke sastoji se od tri modula – Sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave, Zakon o savjetima mladih te Odnosi izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i savjeta mladih.
Na Obuci su sudjelovali članovi Savjeta mladih Međimurske županije, ujedno i domaćina ovog događaja, te članovi savjeta mladih Grada Preloga, Općine Mala Subotica, Općine Pribislavec i Općine Vratišinec.
Sudjelovanjem na ovoj Obuci, članovi savjeta stekli su uvid u djelokrug rada, dok su na primjeru dobrih praksi jačali kapacitete za buduće djelovanje.
Ana Maria Babić, predsjednica Savjeta mladih Međimurske županije, kazala je da su okupljeni tom petosatnom obukom na zanimljive načine, kroz vježbu i razne primjere iz prakse mogli naučiti puno kvalitetnih stvari koje će uvelike pridonijeti daljnjem radu Savjeta mladih, tim više što se županijski Savjet nalazi na početku mandata i tek mora donijeti Program rada za tekuću godinu.
Predavač na obuci Mario Žuliček izjavio je sljedeće: Drago mi je da su na obuci sudjelovali članovi različih profila – srednjoškolci, studenti, zaposleni, nezaposleni – te iz čak 5 različitih savjeta mladih. To je važno kako bi mogli dobiti potpunu sliku o potrebama mladih, a samim time i prenijeti znanje i iskustvo na različite starosne i obrazovne kategorije. Nažalost, izostalo je sudjelovanje stručnih službi i donositelja odluka iz jedinica lokalne i regionalne samouprave, a njihovo sudjelovanje u radu savjeta mladih je od ključne važnosti. Nadam se da će stečeno znanje pomoći sudionicima u njihovom radu te da će pozitivno utjecati na aktivnost njihovih savjeta mladih.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content