Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dodijeljene nagrade najboljim sportašima Međimurja u 2017. godini

Datum objave: 28. veljače 2018.

U organizaciji Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije organizirano je proglašenje Najsportaša Međimurja za 2017. godinu  te dodjela najviših županijskih sportskih priznanja Franjo Punčec. Uz predsjednika Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Matu Kljaića te njegova potpredsjednika Maria Vukoju,  svoju podršku dali su i župan Međimurske županije Matija Posavec, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora – direktor Ureda za programe lokalnog sporta Siniša Krajač, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara Jura Ozmec, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec te brojni predstavnici medija i ostali gosti.
Sportaši su najbolji ambasadori svog kraja!
Rad, trud, trening, sati provedeni u dvoranama, samo su jedan od segmenata s kojima se svaki sportaš svakodnevno susreće, a pritom prevladava sve sportske i životne izazove. Ambasadori međimurskog sporta, svoj kraj predstavljaju na državnoj, europskoj i svjetskoj sportskoj sceni. Ponekad samozatajni, ali uvijek ustrajni i konkretni u postizanju svojih rezultata, jučerašnjom podjelom nagrada još jednom su primili zahvalu i nagradu za svoje dosadašnje aktivnosti. „Sportaši su uvijek bili najbolji predstavnici ove zemlje, tako ste i Vi, najbolji ambasadori svoga kraja. Imate i hrvatske olimpijce, nadam se da će ostati tako te da će ova godina biti još bolja i sa više odličja“ istaknuo je Krajač ta pohvalio suradnju i potporu Međimurske županije sportu u Međimurju, ali i na razini Hrvatske iz koje se kontinuirano plasiraju nova imena, novi sportaši i novi sportski uzori.
Svake godine sumiramo rezultate, radimo planove za novu godinu i kada sve zbrojimo, možemo reći da je i 2017. bila jedna uspješna godina. Sport u Međimurju promatramo kao ulaganje u mlade i u njihovu budućnost. Gradeći nove dvorane, ulaganje u infrastrukturu, dajući potpore te osnivajući sportske škole mladih, samo su neki od naših ciljeva, kako bismo našim sportašima i mladima omogućili bolje prostorne i sportske kapacitete koji su im potrebni, a ujedno olakšali trenerima i osoblju svu potrebnu podršku pri realizaciji novih sportskih uspjeha“, rekao je PosavecDugogodišnji sportski novinar Ozmec istaknuo je važnost sporta u svakodnevnom okruženju „Svaki sportski događaj bez medija je zapravo promašen događaj. Ukoliko nema medija, kao da ga nije bilo. Ono što je lijepo, značajno jest da se svi možemo okupiti na ovakvoj svečanosti, proslaviti ono najbolje i nadati se da ćemo ove godine biti bolji negoli u prošloj. Bitno je istaknuti da su sportaši ono što cijelu Hrvatsku čini jako ponosnom u cijelom svijetu“. Poseban sportski dan u Međimurskoj županiji obilježeno je i zapaženim govorom Kljaića koji je iskazao svoj ponos i zadovoljstvo:  „Zahvaljujem Vam što svojim nastupima predstavljate i promovirate naše Međimurje u svim dijelovima svijeta, a ujedno ste i primjer onoga što sport predstavlja. Promovirate zdrav način života, učite strpljenju, cijenite sebe, ali poštujete i druge, znate se ponašati u pobjedama, ali i u porazima te samim time predstavljate sport kao bogatstvo življenja, a svojim rezultatima pokazujete da kontinuiran rad i trud uvijek bude prepoznat“. Predsjednik zajednice, ujedno je izrazio zahvalu županu te Međimurskoj županiji na prepoznatom djelovanju svih profesionalnih sportaša, rekreativaca i svih koji su dio međimurskog sporta.
Najsportašicom je proglašena gimnastičarka Tijana Tkalčec, dok je najsportaš u 2017. gimnastičar Filip Ude. U kategoriji najbolje ženske ekipa najboljom je proglašeno Sportsko ribolovno društvo Klen Sveta Marija, najboljom momčadi pak seniorska momčad Odbojkaškog kluba Međimurje Centrometal.
Prilikom svečanosti dodijeljena su i dva priznanja Franjo Punčec za životno djelo. Nagrađen je Ivan Vabec koji je dugi niz godina bio odbojkaš, trener, sudac, suosnivač RK Zrinski, član i predsjednik  IO ZSUIS MŽ, predsjednik OK Čakovec, osnivač i dugogodišnji predsjednik KOP Čakovec te mentor brojnim sportašima. Ujedno, posthumno je dodijeljeno priznanje za životno djelo Željku Goliku, a u njegovo ime nagradu je primila supruga Đurđica Golik koja je u emotivnom govoru zahvalila svima koji su bili dijelom života njezinog supruga. Spomenimo da je Željko Golik više od 5 desetljeća posvetio rukometu, a svojom je disciplinom, sportskim i životnim uspjesima bio uzor i mentor mnogim generacijama sportaša te je pod njegovim vodstvom osvojeno niz medalja zlatnog sjaja. Nadalje, godišnja priznanja Franjo Punčec primili su Robert Mikac, Marijan Horvat, Drago Filipašić, Anica Varga i Darko Posavec.
Posebno priznanje za iznimne rezultate primio je Nino Baša iz Stolnoteniskog kluba Mihovljan, dok je u kategoriji sportaša s invaliditetom priznanje pripalo Tihani Lesjak članici Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Mura. Ujedno i ove su godine dodijeljena priznanja darovitim i uspješnim mladim sportskim nadama i perspektivnim sportašima, a priznanja su primili gimnastičar Marko Sambolec, tenisači Noa Levak i Lucija vidović, stolnotenisačica Marta Novak, rukometašice Anja Balent i Jana Vnuk, atletičari Marta Novak i Lovro Žbulj, karatisti Sven Strahija i Ema Marčec, te plivači Adam Šinjori i Hannah Ereiz.
Sport i sportske aktivnosti uče nas ispravnim i plemenitim potezima, tako je na samom kraju dodjele priznanja uručena i nagrada za Fair-play. Nagradu za Fair-play potez koju zajednički provode Sekcija sportskih novinara Međimurja i Zajednica sportova pripala je Draganu Maloševcu koji je odustao od utrke i pomogao trkaču ispred sebe Stjepanu Koraju u oživljavanju prilikom polumaratona u Fužinama.  Svoju podršku nagrađenom kod preuzimanja nagrade za Fair –play dala je i Dragica Koraj, supruga Stjepana Koraja. 
Sekcija sportskih novinara Međimurja oformila je novu nagradu pod nazivom Nagrada za rad u promociji sportskog novinarstva, namijenjenu najzaslužnijem sportskom novinaru ili fotoreporteru, koja je prilikom svečanosti dodijeljena Željku Kraljiću iz Savske Vesi, suradniku Radio Čakovca i portala eMedjimurje.hr.
Ovo je bila još jedna sportska, emotivna i ponosna večer, a svojim nastupom oplemenili su je učenici Umjetničke škole Miroslav Magdalenić iz Čakovca.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1460" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content