Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana info-radionica u Čakovcu (ESF)

Datum objave: 27. veljače 2018.

U ponedjeljak, 26. veljače 2018. u Čakovcu je održana info-radionica u sklopu otvorenog privremenog Poziva ”Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici-faza 1” financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.
Radionicu je otvorila Nada Zrinušić, pomoćnica ministrice za međunarodne poslove i programe pri Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sudionike je pozdravila i Sonja Tošić Grlač, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije.
 
Tijekom posjeta Centru za socijalnu skrb Čakovec – podružnici Obiteljski centar održan je radni sastanak na kojem su osim predstavnica Ministarstva i Međimurske županije sudjelovale Alenka Bilić, ravnateljica CZSS Čakovec, Lidija Vinković, predstojnica Podružnice Obiteljski centar, Marina Hoblaj, predsjednica Udruge udomitelja djece Međimurja i Milica Levačić, tajnica Udruge udomitelja djece Međimurja.
 
Tema sastanka bila je informiranje o mogućnostima financiranja projekata sredstvima iz EU fondova, kao i iskaz potreba Međimurske županije u području socijalnog uključivanja i smanjenja rizika od siromaštva na tom području. Najavljen je i novi poziv usmjeren na unaprjeđenje usluga za djecu rane i predškolske dobi u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. S obzirom da je 145-ero djece na ovom području smješteno u udomiteljskim obiteljima, ovom prigodom Udruzi udomitelja djece Međimurja uručeni su slatkiši financirani sredstvima Europskog socijalnog fonda, za djecu iz udomiteljskih obitelji. 
tekst i foto: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content