Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan potpisao ugovor s izvođačima! Kreće obnova radionica Graditeljske i Tehničke škole Čakovec

Datum objave: 26. veljače 2018.

S više od 6,5 milijuna kuna kreće se u rekonstrukciju školskih radionica Tehničke škole Čakovec i Graditeljske škole Čakovec, nakon što je danas potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova na energetskoj obnovi zgrada. Kako je naglašeno prilikom svečanosti potpisivanja, radovima iz glavnog projekta na bazi godine dana smanjit će se troškovi potrošnje energenata za 61,07%, što je velika ušteda za škole, uz vrijednost koja se dobiva samom rekonstrukcijom za oko 1400 učenika koji radionicama gravitiraju.
Ugovor su potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor tvrtke izvođača radova, Međimurje PMP d.o.o. Božidar Žvorc. Svečanosti potpisivanja prisustvovali su i Dražen Blažeka, ravnatelj Tehničke škole Čakovec, Zvonko Ladić, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec, pročelnik UO za poslove župana Goran Gotal, direktor Međimurske energetske agencije MENEA-e Alen Višnjić sa suradnicom Leonardom Tarandek i Nevenka Vuković Varga, glavna projektantica na projektu.  
Ulaganje kao poticaj razvoja strukovnog školstva i povratka učenika u strukovne škole!
Potpisivanjem ovom ugovora nastavlja se jedan već prije 2 godine započeti niz sanacija i adaptacija prostora Tehničke škole Čakovec. Čekali smo dugo, no ono što smo vidjeli u projektima daje nam garanciju da ćemo učenici i zaposlenici kroz 6 mjeseci imati bitno bolje uvjete rada te će se nakon još jednog manjeg zahvata moći reći da je Tehnička škola u potpunosti pripremljena za narednih do 20 godina te ćemo imati odlične uvjete za rad“, rekao je pritom ravnatelj Blažeka i zahvalio županijskim stručnim službama što su prepoznali potrebe škole.
Veliko mi je zadovoljstvo što u ove radove ulazi i Graditeljska škola Čakovec, posebno zato što u zadnje vrijeme govorimo o reformi strukovnog školstva, a s druge strane svjedočimo i uzletu graditeljstva. Naša škola ponovo dobiva na važnosti kakvu je imala u prošlosti i mislim da Međimurska županija na najbolji mogući način baš kroz ovakve zahvate, pothvate i investicije pokazuje da brine o strukovnom školstvu u svojoj županiji i da želi potaknuti razvoj strukovnog školstva i povratak učenika u strukovne škole u Međimurju“, dodao je ravnatelj Ladić i objasnio kako očekuje i skoru obnovu same zgrade škole u čemu vidi napredak kompletnog strukovnog školstva u Međimurskoj županiji. „Zahvat koji će se provoditi u okviru energetske obnove odnosi se na rekonstrukciju vanjske ovojnice, zidova i krovišta, na rekonstrukcije stolarije, rasvjete i na djelomičnu rekonstrukciju strojarskog dijela, dakle sustava grijanja“, objasnio je Višnjić i dodao kako MENEA uz ovaj vodi pripremu i prijavu za još 5 objekata za energetsku obnovu javnih zgrada u iznosu od 26 milijuna kuna, a vezano uz direktno ulaganje u odgoj i obrazovanje.
Međimurje zna kako provesti reforme u obrazovanju
Projekt pribavljanja potrebne dokumentacije uz same pripreme za investiciju krenuo je još u listopadu 2016. godine, a završetak rekonstrukcije i ulaganja u energetsku obnovu očekuje se krajem 2018. Za dobro pripremljen i apliciran projekt dobivena su bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost oko 3,7 milijuna kuna, uz 1,9 milijuna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.
Zadovoljstvo mi je potpisati još jedan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i adaptaciji naših obrazovnih institucija, posebice kada se radi o ulaganju u dvije ustanove koje su ključne u našem daljnjem viđenju prilagodbe obrazovanja tržištu rada. Poruka koju dokazujemo promišljenim i sustavnim ulaganjima je jasna, nećemo čekati nikoga s reformama obrazovanja, već ćemo raditi onako kako najbolje znamo a da bi osposobili naše mlade Međimurke i Međimurce za siguran, kvalitetan i dobro plaćen posao, a ne za Zavod za zapošljavanje“, rekao je prilikom potpisivanja župan, ali i naglasio kako je u svakom dobrom sustavu uz  vrhunske infrastrukturne uvjete važan i jednako takav tim ljudi, što Tehnička i Graditeljska škola svakako imaju.
Nastavljamo s projektima energetske učinkovitosti, na nekoliko međimurskih osnovnih i srednjih škola, radi se na rekonstrukciji Učeničkog doma, Doma umirovljenika, a prijavit ćemo i obnovu Županijske bolnice Čakovec. U ovom trenutku energetska učinkovitost jedini je mogući način prijave projekata kada želite povući europska sredstva, kako ni u nacionalnim ni u europskim fondovima nije u ovom trenutku za Hrvatsku predviđeno da na bilo koji drugi način adaptira svoje odgojno – obrazovne ustanove“, nastavio je Posavec, ponosan na stručne službe koje su odradile još jedan besprijekoran posao, ali i što je nakon završenog javnog natječaja posao dobila jedna međimurska tvrtka. „Jako mi je drago što se nastavlja trend investicija Međimurske županije u energetskoj obnovi i obnovi svih škola, što srednjih što osnovnih gdje i sami sudjelujemo kao izvođači. Drago nam je što smo odabrani kao izvođač na ovom projektu i nadamo se da ćemo opravdati ukazano povjerenje“, jasan je bio direktor Žvorc.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1456" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content