Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečano obilježeno 20 godina Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske

Datum objave: 18. veljače 2018.

„20 godina pomažemo jer želimo živjeti punim srcem“ - slogan je svečanosti kojom je u Centru za kulturu u Čakovcu obilježeno dva desetljeća djelovanja Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske.  Povodom Nacionalnog dana djeteta oboljelog od maligne bolesti, koji se odlukom Hrvatskog sabora, a na inicijativu Udruge, obilježava 15. Veljače, održana je prigodna svečanost kojoj su nazočili pomoćnik ministra zdravstva Denis Kovačić, predstavnice Ministarstva hrvatskih branitelja Jelena Turk Deban i Ana Lazić, pročelnik za zdravstvo Grada Zagreba Vjekoslav Jelić, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman te privremenom pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonjom Tošić Grlač, predstavnici Veleposlanstva Republike Poljske u Hrvatskoj, zamjenik gradonačelnika Čakovca Zoran Vidović te mnogi podupiratelji Udruge iz političkog, društvenog, edukativnog i zdravstvenog segmenta.
Domaćin svečanosti bio je predsjednik Udruge Emil Vibović koji je zahvalio svim članovima, znanim i neznanim podupirateljima i sponzorima koji su prepoznali važnost pomoći u liječenju oboljelih od malignih bolesti. „20  godina je malo, ali i puno za nas oboljele koji smo prošli teška liječenja kemoterapije ili transplatacije koštane srži. Hvala svima koji su se odazvali ovome skupu, hvala svima koji nas dva desetljeća podupiru i hvala onima koji će nas u buduće podupirati",  istaknuo je Vibović.
Humanost i solidarnost simbol je Vaše Udruge!
 U proteklih 20 godina, ova Udruga je simbol Međimurja. Simbol humanosti, solidarnosti, prijateljstva i  pomoći. To su vrijednosti koje čine bogatstvo života. Zbog toga izražavam veliko poštovanje prema svima koji pokazuju svoje veliko srce i solidarnost Međimurja prema onima kojima je potrebno. Želja mi je da u Međimurju solidarnost bude na prvom mjestu i da nam bližnji ne budu samo naši roditelji, rodbina, prijatelji već cijela zajednica“, istaknuo je u svom govoru međimurski župan te zahvalio svima onima koji sudjeluju u svakodnevnom radu Udruge, a koji su često puta nevidljivi. U proteklih dvadeset godina, Udruga je pomogla više od 500 obitelji u kupnji lijeka ili terapije, prikupljeno je više od 5 milijuna kuna pomoći za oboljele, a od 2013. godine kroz projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ prikupljeno je više od 100 tona čepova. Kontinuiranom kreativnošću, humanošću i pažnjom te svakodnevnim radom pruža se bolja svakodnevnica našim članovima iz cijele Hrvatske. Riječi ohrabrenja i čestitke na dosadašnjem radu uputio je pomoćnik ministra zdravstva.
„Ovo je uistinu velika obljetnica. Kroz Vaše akcije, dosadašnje aktivnosti, pomogli ste mnogima te utkali dio sebe te Vam želim puno uspjeha u daljnjem radu." Svečana akademija bila je prigoda da se najzaslužnijima uruče priznanja i zahvalnice, dok je nakon svečanosti u zgradi Scheier otvorena retrospektivna izložba fotografija koje prikazuju dosadašnji rad. Na svečanosti je prikazan prigodni film o 20 godina Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske kojeg je izradio studio „Dvije lije“ iz Čakovca koristeći brojne povijesne arhive nacionalnih televizija te fotografije Nenada Palatinuša i Željka Agejeva. Glazbenu atmosferu svojim su nastupom upotpunili pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“, te Gabriela Hrženjak i Patrik Zamuda, dok je program vodio Vanja Ovčar.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1450" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content