Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Maturanti Srednje škole Čakovec jedan školski sat proveli u instituciji Međimurske županije

Datum objave: 14. veljače 2018.

Kako župan postaje župan, tko su dužnosnici u institucijama, kolika im je plaća i imaju li slobodnog vremena, samo je dio pitanja na koja su odgovor dobili maturanti gimnazijskog odjela Srednje škole Čakovec prilikom svog posjeta Međimurskoj županiji. U tamošnjoj Velikoj vijećnici  sami su nametnuli temu lokalne i regionalne samouprave, a 38 učenika spremno je na pitanja odgovarala zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, uz resornog pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Branka Sušeca.
Učenici 4.a i 4.b odlično su odradili dijalog sa svojim domaćinima, pokazali postavljanjem pitanja veliki interes za područja i teme smatraju ključnima za svoju zajednicu. Sinergijom teorije i prakse te s ciljem upoznavanja institucije Županije stigli su u pratnji profesora Miljenka Hajdarovića koji je i sam potaknuo teme koje su učenici tijekom nastave prepoznali kao ključne.
Jedan školski sat u Velikoj vijećnici maturanti su se ponašali kao pravi parlament, uz upite kako Županija zarađuje i troši sredstva, na koji se način formira Proračun, na koji se način poboljšava status romske nacionalne manjine, njihovo obrazovanje i zapošljavanje, kako Županija sudjeluje financijski i organizacijski na kulturnom planu i slično.
Uz zanimljive odgovore koji su pojasnili funkcioniranje glavnog upravnog i političkog središta najsjevernije hrvatske županije, zamjenica župana približila je učenicima svoj put do zamjenice župana, istakla važnost obrazovanja i sve načine na koje se isto pomaže u Međimurju, dok ih je pročelnik Sušec upoznao s beneficijama kojima Međimurska županija potpomaže Međimurke i Međimurce kako bi im se omogućilo što jeftinije školovanje, doškolovanje ili im se pružila potpora kroz cjeloživotno obrazovanje.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1443" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content